Peste 250 de persoane au fost curioase să vadă ce oferă Bursa locurilor de muncă în Harghita

0

Articol disponibil în: Magyar Română

La Bursa locurilor de muncă vacante pentru absolvenți , organizată azi 19 octombrie 2018, de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Harghita au participat 252 de persoane în căutarea unui loc de muncă și 36 de angajatori, care au oferit 317 locuri de muncă.

Evenimentul s-a desfășurat simultan la Miercurea-Ciuc și Odorheiu Secuiesc.

Din cele 317 locuri de muncă oferite 108 au oferit angajatorii din Miercurea-Ciuc și 209 angajatorii din Odorheiu Secuiesc.

Cele mai multe locuri de muncă oferite absolvenților au fost în meseriile operator confecționer, lucrător comercial și vânzător, dar absolvenții au putut alege și meserii ca lăcătuș mecanic, operator la mașini în industria prelucrătoare, frezor, electrician, instalator, mecanic auto, ospătar, bucătar, contabil.

Pentru absolvenții de studii superioare oferta a fost în meseriile: inginer mecanic, inginer industria textilelor și manager de marketing.

Absolvenții în căutare de loc de muncă s-au prezentat în număr de 240., din care 99 la M-Ciuc și 141 la Odorheiu Secuiesc.

Din totalul participanților, angajatorii au selectat, pentru un interviu suplimentar sau pentru probă de lucru, 65 de persoane (43 la M-Ciuc, 22 la Odorheiu Secuiesc).

În cadrul bursei angajatorii au fost informați privind ucenicia la locul de muncă și modificarea privind cuantumul lunar ce se acordă, acesta fiind de 2250 lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy