Un nou raport european în vederea stopării fenomenului de „exod al creierelor”

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Noul mandat de raportor al lui Borboly Csaba a fost votat cu unanimitate

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita va elabora în calitate de membru al Comitetului Regiunilor de la Bruxelles – Comisia pentru Politică Socială educație și ocuparea forței de muncă, cercetare și cultură (SEDEC), un proiect de aviz pe tema modului de implementare a sistemul educațional STEAM (Știință, tehnologii, inginerie, arte și matematică).

Acesta este un concept educațional care se bazează pe creativitate, dezvoltarea competențelor de gestionare a problemelor, soluții de inovație digitală.

Pe lângă dezvoltarea economică de termen lung, acest raport contribuie la elaborarea a conceptului de Spațiu European al Educației.

Președintele consiliului județean a afirmat că prin această metodă educațională care este implementată cu succes în statele scandinave, se oferă o nouă modalitate de stopare a exodului de creiere, fenomen cu care se confruntă de ani de zile și România. Două articole din acest aviz vor avea în vedere acest aspect.

„În vederea implementării acestui model educațional, autoritățile locale și regionale vor avea din nou un rol foarte important, de sprijin vom beneficia și din partea Uniunii Europene”, a spus Borboly Csaba, adăugând că în acest sens va fi nevoie nu doar de elaborarea unei noi concepții, ci și alocarea de noi surse de finanțare.

Conceptul educațional STEAM este o formă de învățare care se bazează pe în aceeași măsură pe disciplinele reale, cât și cele bazate pe creativitatea, pe acumularea de cunoștințe teoretice și practice. Un rol important îl are dezvoltarea abilităților comunicaționale, respectiv munca în echipă.

Proiectele de aviz pe tema învățământului, întocmite de către Borboly Csaba pot fi consultate pe următoarele link-uri:

https://www.borbolycsaba.ro/ro/raportor-in-comitetul-regiunilor/

https://www.borbolycsaba.ro/ro/bunepractici/

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy