Intervențiile prioritare pe drumurile din Harghita în timpul iernii

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Pe timpul întreținerii de iarnă a drumurilor intervențiile se efectuează pe baza unui algoritm de intervenție – pe rutele mai importante (volumul de trafic, procentul populației afectate) intervențiile se desfășoară mai rapid și mai frecvent, decât pe drumurile cu trafic mai redus, prescrie regulamentul 2170/2013 al Ministerului Dezvoltării Regionale și al Administrației Publice (http://www.legex.ro/ordin-2170-2013-127802.aspx).

Conform acestuia drumurile din județul Harghita se categorizează în trei feluri.
Drumuri de cat. I.-a: se asigură curățarea drumului pe cel puțin o bandă în primele 8 ore după ninsoare, iar în 24 ore trebuiesc curățate cel puțin două benzi.
Drumuri de cat. II.-a: se asigură curățarea drumului pe cel puțin o bandă în primele 12 ore de la ninsoare, iar pe două benzi în 36 ore.
Drumuri de cat. III.-a: se asigură curățarea drumului pe cel puțin o bandă în primele 16 ore de la ninsoare, iar pe două benzi în 48 de ore.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy