Procurorii din Harghita anunţă că îşi suspendă activitatea judiciară

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Parchetul de pe lângă Tribunalul Harghita, Parchetul de pe lângă Judecătoria Miercurea Ciuc, Parchetul de pe lângă Judecătoria Odorheiu Secuiesc, Parchetul de pe lângă Judecătoria Gheorgheni şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Topliţa îşi suspendă activitatea judiciară, cu excepţia cauzelor urgente, informează MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita, Sorin Mihai Colceriu, procurorii de la parchetele de pe lângă instanţele din judeţul Harghita îşi suspendă activitatea judiciară începând de marţi până în 1 martie inclusiv, cu excepţia cauzelor urgente, în semn de protest faţă de modificările aduse legilor justiţiei.

Totodată, în comunicatul de presă transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Harghita se anunţă că procurorii sunt de acord cu susţinerea unui protest în faţa Palatului de Justiţie, în data de 27 februarie, de la ora 16.00.

În cadrul Adunării Generale a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita şi unităţilor din subordine, care a avut loc luni, procurorii au apreciat, în unanimitate, că „sunt ameninţate principile de bază ale statului de drept precum independenţa justiţiei şi separaţia puterilor în stat, prin adoptarea OUG 7/2019”.

Activitatea mai multor parchete din oraşe precum Piteşti, Constanţa şi Timişoara a fost deja suspendată deja de luni, pentru câteva zile, în semn de protest faţă de modificările aduse legilor justiţiei, fără ca magistraţii că fie consultaţi.

MEDIAFAX

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy