A trecut și 15 martie…

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A trecut și 15 martie. Și ne-a dat, din nou, ocazia să vedem și să ne confirmăm opiniile pe care le exprimam de ceva vreme în acest ziar.

Maghiarii s-au cam săturat de același discurs ieftin, mereu același, fără nimic nou. Un discurs naționalist, singurul pe care îl mai pot oferi liderii maghiari, lipsiți total de inspirație în fața unui electorat care a învățat să gândească singur cu privire la ceea ce se întâmplă de jur-împrejur și să tragă propriile concluzii. Și să acționeze în consecință.

Asta și explică disperarea discursului primarului din Miercurea Ciuc, Raduly Robert, care în fața unui public redus, a bătut câmpii și și-a arătat supărarea că unii, precum Dacian Cioloș, au venit la Miercurea Ciuc să stea de vorbă cu maghiarii, să le asculte problemele, să vorbească despre soluții concrete cu aceștia, fără să ceară voie. Deci, să înțelegem bine, Dacian Cioloș ar trebui să ceară voie să vină în Miercurea Ciuc sau oriunde în Harghita?

Asta arată fața reală a liderilor maghiari, care până acum nu au făcut altceva decât să pretindă că dacă cineva din afara acestui județ vrea să vină aici să vadă la fața locului cum stă treaba, ori are nevoie de acordul lor, ori trebuie să stea de vorba doar cu ei. Au cenzurat totul.

Stimați cititori maghiari a ziarului nostru, aceasta este expresia cea mai clara a modului în care ați fost tratați de către cei pe care i-ați ales și care, fără voia voastră, s-au transformat în singura entitate cu care se putea vorbi despre ce se întâmplă aici, despre nevoile și problemele voastre. Și vedeți cât de bine au fost acestea rezolvate în ultimii 30 de ani. Prăpăd, nu alta!

Asistăm la demascarea modului real în care a acționat UDMR în toți acești ani, ceea ce explică situația actuală din Harghita, dar și din Covasna și Mureș. Aceste trei județe au fost declarate moșii proprii ale UDMR, așa cum și PSD și alte partide au moșiile lor în țară, iar orice se întâmplă aici se întâmplă doar cu voia UDMR. Trei județe prizoniere cu cetățenii lor cu tot, fără ca vreun politician să-i fi întrebat pe oamenii de aici dacă sunt acord cu asta.

Trei județe în care s-a văzut din nou, zilele astea, ca în afară de steaguri și scandal, cei care le conduc nu au nimic de oferit oamenilor care îi votează. Iar când liderii lor simt pericolul, sar la gâtul celor care încearcă, în mod real, să ofere o mână de ajutor celor înșelați de 30 de ani și le pot oferi o perspectivă a vieții așa cum își doresc. Pentru că există și oameni pe care nu îi interesează că X sau Y sunt români, maghiari, romi sau altă etnie, ci îi interesează să miște lucrurile pentru dezvoltarea României. Din păcate, de prea mult timp, aici s-a cultivat bătaia de joc și teama că poți avea o altă opinie decât cea a UDMR.

UDMR, PCM, PPMT și alții asemenea lor, conduși și butonați din Ungaria, de la cabinetul lui Viktor Orban, uită sau ignoră cu bună știință un lucru: maghiarii s-au deșteptat, gândesc singuri și fac singuri diferența între ce e bun sau rău pentru ei. Dispare încet și teama. Maghiarii se aliază la acțiunile din restul țării care au ca scop bunăstarea noastră, a tuturor. Apar noi lideri de opinie maghiari care au deschidere mentală, cunosc foarte bine problemele locale și pot oferi soluții mai bune decât politicienii expirați, mereu aceeași politicieni sau copiii, rudele lor, de 30 de ani încoace.
Iar asta va duce la mari surprize în viitorul apropiat.

D.E.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy