A fost înfiinţată Camera de Dezvoltare a Afacerilor din Bazinul Carpatic

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A fost înfiinţată Camera de Dezvoltare a Afacerilor din Bazinul Carpatic, menită să creeze şi să consolideze unitatea economică a Bazinului Carpatic, iniţiativa aparţinând a paisprezece persoane fizice maghiare şi Camerei de Comerţ şi Industrie a Ungariei (MKIK) a anunţat László Parragh, preşedintele MKIK, miercuri, la Budapesta, la conferinţa de presă care a urmai şedinţei la care cei implicaţi au semnat actul de înfiinţare, potrivit agenției de presă MTI.

Foto: dkp

Politica naţională încearcă, prin asumarea unui rol de catalizator, să creeze o infrastructură care să poată fi umplută cu viaţă de către maghiarii din Ungaria şi de peste graniţe, a subliniat, în cadrul conferinţei de presă, Zsolt Semjén, vicepremierul responsabil pentru politicile naţionale, sub al cărui înalt patronaj a fost înfiinţată camera de dezvoltare a afacerilor.

Oficialul ungar a reamintit că Guvernul Ungariei a lansat în Bazinul Carpatic un program semnificativ de dezvoltare economică, şi consideră că este important să sprijine dezvoltarea economică a regiunii, în condiţiile pieţei şi pe bază de parteneriat egal.

László Parragh a relatat că, după înregistrarea actului de înfiinţare, instituţiile de stat maghiare de dezvoltare a
comerţului şi companiile maghiare cu un interes mai mare în Bazinul Carpatic vor fi invitate să se alăture noii camere.

Camera de Dezvoltare a Afacerilor din Bazinul Carpatic va avea sediul în Ungaria şi va funcţia în conformitate cu legislaţia
maghiară. Se doreşte ca aceasta să se implice în principal în finanţarea de proiecte, a declarat preşedintele MKIK, cel care va fi, totodată, preşedintele executiv al noii camere.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy