Duel cu repetitie pentru CFR Cluj in grupele Europa League

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Vineri, 30  august, CFR Cluj si-a aflat adversarele pe care urmeaza sa le intalneasca in grupa din Europa League din sezonul 2019/2020.

Singura echipa romaneasca calificata in grupele cupelor europene in sezonul 2019/2020 si-a aflat adversarele. CFR Cluj urmeaza ca in urmatoarele luni sa le infrunte pe Rennes, Lazio si Celtic Glasgow. Deloc straina de duelurile cu echipele cunoscute din Europa, formatia clujeana va avea din nou meci cu campioana Scotiee. CFR Cluj si Celtic Glasgow s-au mai intalnit in turul al treilea preliminar din Champions League. Atunci a fost momentul in care Billel Omrani a iesit la rampa si a reusit sa aduca victoria pentru elevii lui Dan Petrescu, implicit si calificarea. A fost motiv de sabatoare, Cc atat mai mult cand meciul s-a jucat pe teren strain, unde clujenii s-au impus cu 4-3.

Cele patru echipe alcatuiesc Grupa E din cadrul Europa League. Rennes, Lazio, CFR Cluj si Celtic Glasgow se vor infrunta incepand cu 19 septembrie, atunci cand sunt programate sa aiba loc primele dueluri in aceasta faza.

  • Etapa I: CFR Cluj – Lazio, Rennes – Celtic, 19 septembrie
  • Etapa II: Celtic – CFR Cluj, Lazio – Rennes, 2-3 octombrie
  • Etapa III: Rennes – CFR Cluj, Celtic – Lazio, 24 octombrie
  • Etapa IV: CFR Cluj – Rennes, Lazio – Celtic, 6-7 noiembrie
  • Etapa V: Lazio – CFR Cluj, Celtic – Rennes, 27-28 noiembrie
  • Etapa VI: CFR Cluj – Celtic, Rennes – Lazio, 12 decembrie

CFR Cluj, cotata cu ultima sansa la castigarea Grupei E

Calificarea clujenilor dupa sapte ani intr-o grupa a cupelor europene nu a fost privita cu mult entuziasm de oficialii clubului. Dan Petrescu s-a aratat extrem de nemultumit de tragerea la sorti pentru grupele Europa League. Acesta sustine ca ca este una dintre cele mai grele grupe pe care o putea avea. Intr-adevar, Rennes si Lazio sunt doua echipe care vizeaza locurile de la varf in campionatele de unde provin.

De asemenea, “bursucul” a primit confirmarea si din partea caselor de pariuri. CFR Cluj este echipa cel mai slab cotata sa castige Grupa E. Aceasta are o cota de 12.00 pentru a se califica in primavara europeana ocupand primul loc in grupa. Favorita certa ramane Lazio, echipa careia casele de pariuri ii ofera o cota de 1.72. Daca se vor respecta calculele hartiei, Rennes (cota 4.50) si Celtic (cota 5.00) se vor duela pentru a incheia pe locul al doilea in grupa. Romanii care pariaza online legal pot deja sa opteze pentru castigatoarea Europa League a editiei 2019/2020. Arsenal, finalista din sezonul trecut, tine prima pozitie, cu o cota de 5.00, aflandu-se pe picior de egalitate cu cealalta echipa din Anglia, Manchester United.

Bilant negativ in fara echipelor din Italia si Franta

CFR Cluj a participat cu regularitate in cupele europene, in ultimii ani. De-a lungul timpului a strans meciuri destul, in total 62. Cele mai multe dintre ele le-a avut in fata echipelor din Franta si Italia, in fata carora are si un bilant negativ. In sase meciuri cu echipele care au reprezentat Franta, campioana in exercitiu a Ligii 1 nu a reusit sa castige, bifand trei remize si tot atatea infrangeri. Nici jocurile cu echipele italiene nu au fost mult mai bune. CFR Cluj are o singura victorie in fata formatiilor din Serie A in cupele europene, un egal, iar de patru ori a fost invinsa.

Pana la momentul tragerii la sorti a grupelor Europa League, CFR Cluj avea 16 meciuri oficiale, asta in timp ce favoritele Rennes si Lazio nu aveau nici pe sfert. Este o consecinta a unui coeficient foarte mic, ceea ce a obligat campioana Romaniei sa inceapa aventura in cupele europene inca din primul tur preliminar.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy