Activități ilegale cu tutun autohton, finalizate cu dosar penal, percheziții și confiscări

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Acţiune profesionistă a poliţiştilor harghiteni pe linie economică, finalizată cu identificarea primului cultivator de tutun autohton ilicit.

Ştim, tutunu-i de consum

Şi-i dăunător, ca fum,

Dar când e fraudulos

E dublu nesănătos!

În urma unor activităţi specifice de cercetare şi investigaţie, desfăşurate în cursul lunilor septembrie – octombrie a.c., poliţiştii harghiteni au obţinut date şi indicii rezonabile cu privire la activitatea infracţională a unor persoane din zona bazinului Odorhei, bănuite că desfășoară activități ilicite de deținere și comercializare a tutunului uscat mărunțit vrac.

Cercetările sunt desfăşurate în cadrul unui dosar de urmărire penală aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Odorheiu Secuiesc, privind un bărbat de 23 de ani și o femeie de 60 de ani, cercetați sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni circumscrise evaziunii fiscale.

Pe parcursul ultimelor zile poliţiştii harghiteni au pus în executare 3 mandate de percheziție domiciliară, în urma cărora au fost descoperite mai multe bunuri, înscrisuri și valori.

Astfel, au fost ridicate în vederea confiscării 41,15 kg de tutun, din care 9,15 kg tutun uscat, 11,79 kg plante semiuscate cu tulpină, 17,21 kg plante verzi cu tulpină şi 3 kg frunze verzi de tutun.

De asemenea, au fost ridicate 15.450 de lei, 2 telefoane mobile şi un calculator de birou, precum şi mai multe înscrisuri, facturi, chitanţe şi bonuri fiscale, în vederea documentării activităţii infracţionale în cauză.

  • IPJ Harghita
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy