Ungurii se ridică în slăvi între ei, pe spinarea românilor: premierul Ungariei îl elogiază pe Laszlo Tokes pentru Revoluția de la Timișoara

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Sâmbătă Consiliul Național Maghiar din Transilvania l-a adus la Timișoara pe Orban Viktor, premierul Ungariei, pentru o serie de acțiuni propagandistice, menite să arate că ungurii au făcut revoluția și chipurile fără ei “mămăliga nu exploda”. Ungurii chiar au nerușinarea să ceară Poștei Române să emită în Decembrie timbre filatelice pentru omagierea lui Tokes, scrie Nicoleta Ploscaru într-o postare pe pagina sa de socializare.

Potrivit agenției de presă ungară MTI, László Tőkés şi locuitorii Timişoarei – români, maghiar, germani, sârbi şi toţi localnicii dornici de libertate – şi-au scris numele în istorie pentru totdeauna în perioada 15-20 decembrie 1989 –  afirmație făcută de preşedintele Parlamentului ungar sâmbătă, în oraşul Szentes. Iar sâmbătă seara, la gala festivă organizată cu ocazia celei de-a 30-a aniversări a izbucnirii Revoluţiei de la Timişoara, Viktor Orbán , prim-ministrul Ungariei, a declarat că Ungaria este pregătită pentru a construi o nouă Europa Centrală împreună cu vecinii ei, printre care şi cu România.

Apreciindu-l pe László Tőkés, Viktor Orbán a formulat astfel: “ne-am adunat aici şi pentru a-l elogia pe episcopul László Tőkés” şi “considerăm că avem obligaţia să spunem şi să respectăm adevărul, suntem îndatoraţi în primul rând unor personaje cum a fost László Tőkés”.

Dacă un tânăr preot reformat nu ar fi avut curajul să se împotrivească puterii, ar fi trebuit să aşteptăm încă mult timp pentru iscarea scânteii care a aruncat în aer întreg sistemul.

“Glorie lui László Tőkés”, a încheiat prim-ministrul discursul său.

 

Foto: Nicoleta Ploscaru/Facebook

Constănțeanca Nicoleta Ploscaru, politician român, critică dur discursul premierului Ungariei susținut în sala de conferinţe a Centrului Regional de Afaceri din Timișoara:

Szabados Argentina este doar una dintre zecile de amante ale episcopului Tokes Laszlo, dar a devenit celebră pentru că s-a nimerit să fie cea care l-a divorțat.
La 30 de ani de la revoluție ungurii vor să ni-l bage pe gât pe acest individ ca “erou național” al României. Fiecare are dreptul să facă ce vrea cu viața lui. Eu constat însă că Tokes nu are nicio treabă cu cele sfinte, sutana fiind doar o acoperire pentru activitățile sale iredentiste, antiromânești.

Campania ungurească de dezinformare pretinde că pastorul Tokes în preajma revoluției ar fi ținut predici anticomuniste, care ar fi însuflețit enoriașii, iar Securitatea înspăimântată ar fi decis mutarea lui din Timișoara la o parohie reformata din Bihor. Enoriașii lui Tokes ar fi încercat să împiedice acest lucru și asta ar fi declanșat revoluția.

În realitate, existau numeroase plângeri la adresa lui Tokes pentru imoralitate. Pe de alta parte, intrigantul Tokes îl tot reclama la Departamentul Cultelor pe șeful sau, episcopul reformat de Timișoara, cu scopul de a-i lua locul. Sătul de mizeriile lui Tokes, episcopul a decis să-l mute disciplinar și a obținut în instanță decizia de evacuare a lui din casa parohială care nu era a lui Tokes, ci a bisericii. Tokes împreună cu câțiva acoliți, instigați de televiziunea din Budapesta, s-a opus executării hotărârii judecătorești de evacuare și așa a început totul.

Ungaria vrea să arate acum că ungurii i-ar fi salvat pe români și ar fi făcut revoluția, pentru ca “mămăliga nu explodează”, iar premierul Orban Viktor s-a deplasat anume în acest scop sâmbătă la Timișoara, pentru a participa la manifestările dedicate revoluției.

Ungurii nu puteau să facă revoluția la Timișoara, pentru că ei nu prea există în acest oraș. La recensământul din 2011 erau doar 4,87% unguri, majoritatea catolici. Reformații (calviniștii) lui Tokes reprezintă doar 1,3% din populația Timișoarei.
Revoluția a fost făcută la Timișoara nu de agentura Budapestei și de o mâna de unguri reformați, ci de cei peste 100.000 muncitori români de la fabricile UMT, Solventul, ELBA, care pe 20.12.1989 au inundat Piața Operei din Timișoara.

Veșnica pomenire Eroilor Neamului
Trăiască România

Foto: Nicoleta Ploscaru/Facebook
Individul în trening cu țigara în mână este “preotul” Tokes Laszlo, fotografiat în fața casei parohiale din Timișoara fix acum 30 de ani, pe 15.12.1989, la declanșarea revoluției, împreună cu niște provocatori unguri.
Peste 20 de ani, cu ocazia divorțului, soția sa Edith îl acuza pe vagabond: “Căsnicia cu tine a fost un pericol permanent de infectare cu boli venerice”. Ăsta nu e popă, fraților, e Ucigă-l Toaca!
Tokes Laszlo este un agent al iredentismului unguresc și militează pentru dezmembrarea României.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy