Peste 500 de Pomi de Crăciun confiscaţi şi sancţiuni de 40.000 de lei aplicate în zona bazinului Odorheiu Secuiesc

0

Articol disponibil în: Română

Foto: TimpOnline.ro

Peste 500 de Pomi de Crăciun confiscaţi şi sancţiuni de 40.000 de lei aplicate, sunt rezultatele unor acţiuni desfăşurate de poliţiştii harghiteni în zona bazinului Odorheiu Secuiesc.

Premergător Sărbătorii Crăciunului, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita au fost intensificate activităţile cuprinse în Planul Comun de Acţiune pentru prevenirea și combaterea faptelor în legătură cu tăierea, transportul, prelucrarea și comercializarea materialului lemnos și a „POMILOR DE CRĂCIUN”, pe raza întregului judeţ.

În cadrul unor acţiuni specifice desfăşurate în zona Bazinului Odorheiu Secuiesc, o echipă formată din poliţişti şi specialiști silvici a constatat mai multe abateri de la normele legale în domeniu.

Astfel, la punctele de lucru ale unei societăţi comerciale de profil, s-a constatat că 375 de pomi de crăciun din import au fost valorificați, fără a se emite documente de însoțire sau documente echivalente, cantitatea in cauză fiind stabilită în urma comparării stocurilor scriptice cu cele faptice.

De asemenea, la o altă unitate economică, s-a constatat că 149 de pomi de crăciun din import au fost valorificați în aceleaşi condiţii, fără a se emite documente de însoțire sau documente echivalente.

Totodată, la punctul de lucru al unei alte persoane juridice, s-a constatat că nu exista distinct un registru de evidență a intrărilor/ieșirilor de materiale lemnoase, așa cum prevede legislația în domeniul silvic și nu erau afișate prețurile de vânzare a pomilor de crăciun, individual.

Drept urmare, poliţiştii au procedat la confiscarea valorică a celor 524 de brăduţi, în valoare totală de 10.500 de lei.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale cu amendă, conform prevederilor Legii 171/2010, dintre care două de 15.000 şi două de 5.000 de lei.

  • IPJ Harghita
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy