Și de sărbători, jandarmii harghiteni sunt la datorie

0

Articol disponibil în: Română

Foto: Jandarmeria Harghita

De sărbătorile de iarnă, Inspectoratul de Jandarmi Județean Harghita intensifică acțiunile de combatere a faptelor antisociale pentru asigurarea unui climat de ordine, siguranță și liniște publică la nivelul județului Harghita, precum și pentru soluționarea operativă a sesizărilor cetățenilor.

În perioada 24 decembrie – 3 ianuarie, jandarmii se vor afla în stradă, cu precădere în zonele şi pe arterele intens circulate, în zonele aglomerate, precum şi în locurile de comercializare a produselor specifice sărbătorilor de iarnă (târguri, oboare, pieţe etc), pentru prevenirea faptelor de natură antisocială care ar putea afecta siguranța cetățenilor.

Jandarmeria Harghita va asigura măsurile de ordine publică la evenimentele ce vor avea loc în spaţiul public, iar prin măsurile pe care le-am pregătit vom avea grijă ca fiecare cetăţean să petreacă sărbătorile de iarnă în condiţii de siguranţă. Totodată, în staţiunile montane și balneare, pe traseele montane adiacente, jandarmii montani vor fi prezenți la datorie, având ca scop acordarea de asistență și sprijin turiștilor prezenți în zonă, dar și constatarea unor abateri de la normele legale, dacă va fi cazul

De asemenea, în această perioadă vom acorda o atenţie deosebită respectării prevederilor legale referitoare la comercializarea dispozitivelor pirotehnice (petarde, artificii) și recomandăm ca acestea să fie achiziționate de la vânzători autorizați, iar folosirea lor să respecte cadrul legal.

Recomandăm cetăţenilor să manifeste înţelegere faţă de eventualele măsuri luate de forţele de ordine, să adopte un comportament civilizat, să respecte indicaţiile jandarmilor atunci când participă la manifestări derulate în spaţiul public, dacă sunt însoţiţi de copii, să îi supravegheze cu atenţie și să acorde o atenţie sporită modului de păstrare a bunurilor şi obiectelor personale. Reamintim cetăţenilor că pentru eventuale sesizări se pot adresa cu încredere jandarmilor prezenți la fața locului sau pot apela Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy