Pompierii harghiteni, mereu alături de semeni: ajutor acordat în orice condiții

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Foto: ISU Harghita

Noaptea trecută, în jurul orei 22:40, prin numărul unic de urgenţă 112, am fost anunţaţi că o familie, formată din soţ şi soţie, aflată în drum spre Bacău dinspre Mediaş, au ajuns, din greşeală, cu autoutilitara pe un drum forestier, fiind în imposibilitatea de a mai înainta sau întoarce maşina. Imediat, o echipă formată din pompieri din cadrul Detaşamentului Miercurea Ciuc şi jandarmi s-au deplasat spre zona indicată, aceştia găsind, în scurt timp, cele două persoane în zona Fitod-Hosasău. S-a acţionat pentru tractarea şi repunerea maşinii pe drum, familia continuându-şi, în siguranţă, drumul spre Bacău.

Tot ieri, pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenţie nr. 2 Topliţa au acționat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la coşul de fum al unei case de locuit din municipiul Topliţa, strada Lungă. Ajunse la fața locului, forțele de intervenție au constatat că ardea doar funinginea din coşul de fum, existând însă pericol de propagare la structura din lemn, cu învelitoare din tablă, a acoperişului casei tip şarpantă, cu o suprafaţă de circa 250 mp. Incendiul a fost localizat în scurt timp, fiind astfel limitat pericolul extinderii. Din fericire, nu s-au înregistrat victime sau pagube materiale. Cauza probabilă a incendiului au fost scânteile din coşul de fum necurăţat de funingine. Prin intervenţia promptă a pompierilor, s-au salvat şi protejat, bunuri materiale în valoare de aproximativ 300.000 lei.

În cursul zilei de ieri, echipajele S.M.U.R.D. din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita au avut 10 intervenţii de acordare a asistenţei medicale de urgenţă, prim ajutor calificat şi de transport a pacienţilor la unităţile de primiri urgenţe din judeţ, astfel: S.M.U.R.D. Odorheiu-Secuiesc – patru intervenţii; S.M.U.R.D. Miercurea-Ciuc – patru intervenţii şi câte una S.M.U.R.D. Topliţa şi S.M.U.R.D. Gheorgheni. Pe timpul acestora, paramedicii au asistat 9 adulţi şi un copil. S-a acordat primul ajutor calificat în cazul a două accidente rutiere, produse în Cristuru Secuiesc şi la ieşirea din Miercurea Ciuc, o intervenţie a fost în cazul unei afecțiuni medicale, iar 7 intervenţii pentru acordarea primului ajutor în cazul unor traumatisme, asistate de echipajele SMURD.

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy