Regulamentul privind deținerea câinilor și accesul persoanelor însoțite de câini

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Foto cu caracter ilustrativ

În ultima vreme am experimentat faptul că, în municipiul Odorheiu Secuiesc, pentru majoritatea persoanelor deținătoare de câini nu este destul de clar care sunt obligațiile care trebuiesc îndeplinite, în special în timpul plimbării acestora pe domeniul public, transmite Poliția Locală Odorheiu Secuiesc.

Pentru a lămuri aceste aspecte, vom descrie în mai multe postări aspectele principale cuprinse în Hotărârea Consiliului Local nr. 110/2019, privind obligațiile pe care le au deținătorii de câini. Neîndeplinirea obligațiilor de către proprietarii de patrupede, în afară de faptul că generează nemulțumire în rândul celorlalți cetățeni, atrage după sine amenzi, de la 100 la 3.500 lei, conform HCL nr. 110/2019.

În primul rând vă facem cunoscută partea Hotărârii în care sunt descrise obligațiile privind ordinea, siguranța și curățenia publică. În articolul 5 alin. 1 din Hotărâre este relatat faptul că, este permis accesul patrupedelor pe domeniul public sau cel privat al municipiului Odorheiu Secuiesc cu condiția să fie ținuți în lesă care să permită controlul câinelui în orice situație. De asemenea este permis accesul și în parcurile din municipiul Odorheiu Secuiesc, cu condiția să fie îndeplinite cerințele descrise la articolul 5 alin. 2, și anume lungimea lesei nu trebuie să depășească 2 m. În cazul câinilor periculoși sau agresivi pe lângă lesă, în mod obligatoriu vor purta botniță. Accesul persoanelor însoțite de câini pe terenurile de joacă este strict interzisă.

În articolul 8 al Hotărârii este relatat faptul că, persoanele însoțite de câini vor avea asupra lor, în mod obligatoriu pungi de unică folosință sau alte articole sanitare care să permită colectarea dejecțiilor câinelui, astfel îndeplinindu-și obligația de proprietar și menținând curățenia pe spațiul public.

Primăria municipiului Odorheiu Secuiesc a însărcinat instituția noastră cu verificarea îndeplinirii prevederilor Hotărârii Consiliului Local, astfel polițiștii locali își vor îndeplini atribuțiile conferite, menținând ordinea, siguranța și curățenia publică pe teritoriul municipiului.

Textul integral al Hotărârii îl puteți regăsi la adresa:
https://www.udvarhely.ro/…/hotarare-privind-aprobarea-regu…/

 

Conducerea Poliției Locale a municipiului Odorheiu Secuiesc

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy