Traian Băsescu aruncă vina asupra UDMR în cazul Ditrău. Kelemen Hunor replică

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Foto: Traian Băsescu/Facebook

Traian Băsescu, fost președinte al României a avut o reacție vizavi de cazul Ditrău și pe un post de televiziune a aruncat vina asupra UDMR pentru ura localnicilor împotriva celor de alt neam. Iată ce a precizat Traian Băsescu, duminică, în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, de la B1 Tv:

Ungurii, în general, sunt un popor complexat, iar complexele îi fac să nu-i suporte pe altcineva lângă ei. Iar ceea ce s-a întâmplat la Ditrău nu este rezultatul nici al presei finanțate de Viktor Orban, nici al Fidesz-ului (partid politic parlamentar de centru-dreapta din Ungaria, n.r.), nici al Jobbik-ului (partid politic de dreaptă sau extrema dreaptă din Ungaria, n.r.), ci este rezultatul politicii UDMR.

După declarația făcută de fostul președinte, iritat Kelemen Hunor a replicat adresându-se locuitorilor din Ditrău ca ei să nu fie ținta niciunei forme de extremism și să nu se lase manipulați:

Noi am avut încă de miercurea trecută o reacţie corectă în cazul de la Ditrău, prin care am respins orice formă de propagare a urii şi am spus că trebuie să păstrăm normalitatea. Nu se poate pune o etichetă pe o întreagă comunitate din cauza unor oameni care au o poziţie ce nu poate fi acceptată şi susţinută. Le transmit locuitorilor din Ditrău să rămână calmi, să nu accepte manipularea şi nicio formă de extremism. De asemenea este profund greșită declarația fostului președinte Traian Băsescu, în care susține, că UDMR este extremistă, iar maghiarii sunt complexați, refuz în mod categoric acest lucru. Traian Băsescu ar trebui să se oprească.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy