Urșii din Harghita se întorc la vechile obiceiuri. Doi urși au fost văzuți într-o grădină

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Foto cu caracter ilustrativ

Doi urși au fost văzuți astă noapte într-o curte, în localitatea Voșlăbeni. Prezența sălbăticiunilor a fost semnalată de către o femeie, la 112. În zonă s-au deplasat un echipaj de jandarmi și un echipaj SMURD de la Detașamentul Gheorgheni. De asemenea, în zona respectivă s-a emis un mesaj RO-ALERT de avertizare asupra pericolului.

În jurul orei 23:53: apelul a fost făcut de către o doamnă care ar fi observat doi urși în spatele grădinii sale, la o casă situată la intrarea în comuna Voșlăbeni, dinspre comuna Suseni, în apropierea drumului pentru utilaje agricole și a căii ferate, la o oarecare distanță de celelalte case ale comunei. În zonă s-a deplasat imediat o patrulă de jandarmerie, care a confirmat prezența unui singur urs. Întunericul, vegetația deasă și ceața a îngreunat acțiunea jandarmilor, dar aceștia au reușit să îndepărteze animalul din zona respectivă, înspre pădure. La ora actuală nu există niciun pericol iminent pentru locuitorii din comună. Se pare că ursul a fost atras de resturi menajere, aflate în apropierea casei respective. Jandarmii rămân pentru o perioadă încă acolo, pentru a se asigura că ursul nu revine.

Jandarmii revin cu recomandarea către cetățeni de a anunța imediat la 112 prezența urșilor în zonele locuite, să nu încerce să-i alunge ei, să manifeste grijă în depozitarea resturilor menajere, să nu-i hrănească și nici să nu se apropie de ei cu scopul de a-i filma ori fotografia.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy