Nouă situații de urgență la nivel județean în ultimele 24 de ore

0

Articol disponibil în: Română

Foto cu caracter ilustrativ

Ieri, la nivel judeţean, pompierii militari harghiteni au acționat pentru gestionarea a 9 intervenții în situaţii de urgenţă, din care 4 pentru stingerea unor incendii şi 5 cazuri SMURD pentru acordarea asistenței medicale de urgență. S-a acordat primul ajutor calificat în cazul unui accident rutier, a unui traumatism, iar trei intervenţii au fost în cazul unor afecţiuni medicale, 5 persoane adulte fiind asistate medical de echipajele SMURD.

Astfel, ieri dimineaţă, pompierii militari din cadrul Detaşamentului Miercurea Ciuc au acționat pentru lichidarea unui incendiu, izbucnit la un autoturism, pe strada Eroilor, din municipiul Miercurea Ciuc. Ajuns la fața locului, echipajul de intervenție a constatat că incendiul era localizat de conducătorul auto, fără posibilitate de propagare. S-a acţionat pentru stingerea incendiului, cu un stingător de tip P6 din dotare. În urma incendiului, a ars instalaţia de încălzire şi s-au degradat bordul şi instalaţia electrică. Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit electric produs de un cablu electric defect.

Tot în cursul zilei de ieri, în comuna Lunca de Sus, pompierii militari din cadrul Detaşamentului Miercurea Ciuc, în cooperare cu pompierii civili din cadrul SVSU Lunca de Sus şi Lunca de Jos, au acționat, cu patru autospeciale de intervenţie, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă. Ajunși la locul evenimentului, salvatorii au acţionat pentru localizarea şi lichidarea incendiului, dar şi pentru protecţia vecinătăţilor. În urma incendiului, au ars: acoperişul casei, un perete şi circa 2 mp din tavan; s-au degradat pereţii şi mobilierul din interiorul casei.

Prin intervenţia promptă a pompierilor, s-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de 200.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la circa 5.000 lei. Cauza probabilă a incendiului a fost jarul/scânteile din burlanul de fum deteriorat.

Seara trecută, pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenţie nr. 2 Topliţa au acționat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la coşul de fum al unui bloc de locuinţe din municipiul Topliţa, strada Cerbului. Ajunse la fața locului, forțele de intervenție au constatat că ardea doar funinginea din coşul de fum, existând însă pericol de propagare la structura din lemn, cu învelitoare din ţiglă, a acoperişului blocului tip şarpantă, cu o suprafaţă de circa 200 mp. Incendiul a fost localizat în scurt timp, fiind astfel limitat pericolul extinderii. Din fericire, nu s-au înregistrat victime sau pagube materiale. Cauza probabilă a incendiului au fost scânteile din coşul de fum necurăţat de funingine. Prin intervenţia promptă a pompierilor, s-au salvat şi protejat, bunuri materiale în valoare de aproximativ 50.000 lei.

În această dimineaţă, 24.03.2020, în jurul orei 03:30, dispeceratul ISU Harghita a fost anunţat despre izbucnirea unui incendiu, în Cristuru Secuiesc. La faţa locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Odorheiu Secuiesc, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă. La sosirea acestora, incendiul se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 12 mp din acoperişul unei anexe, construcţie lipită de casă, cu pericol de propagare. S-au luat măsuri pentru localizarea, protecţia vecinătăţilor şi stingerea incendiului, în cooperare cu SVSU Cristuru Secuiesc, acesta fiind lichidat la ora 0445.  S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei prompte, bunuri materiale în valoare de 635.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la circa 2.000 lei. Cauza probabilă a incendiului a fost depozitarea cenuşii şi jarului nestins în apropierea materialelor combustibile.

Incendiile pot fi prevenite, una dintre regulile care trebuie respectate obligatoriu fiind utilizarea corectă a instalațiilor și a echipamentelor electrice, a sobelor de încălzit sau a coșurilor de fum. Apelarea la specialişti, atunci când sesizăm probleme la instalaţiile electrice sau la mijloacele de încălzire, este, de asemenea, o măsură de prevenţie foarte importantă. Orice improvizaţie minoră poate conduce la incidente cu repercusiuni. De asemenea, pentru evitarea oricăror potențiale pericole, este recomandată montarea detectoarelor de gaz în locuinţe, precum şi a detectoarelor de incendiu.

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy