Borsecul așteaptă turiști. Distracție în aer liber

0

Articol disponibil în: Română

Foto: https://statiuneaborsec.ro

 

Începând cu primul weekend din luna iulie pista de bob de vară situată în Complexul de schi „Speranța” din Borsec și-a deschis porțile. În cooperare cu Direcția de Sănătate Publică Harghita, administratorii au stabilit regulile care trebuie respectate în timpul funcționării: păstrarea distanței de 1,5 m, utilizarea de dezinfectant pentru mâini înainte de a intra în săniuș, fiecare bob fiind dezinfectat după fiecare utilizare.

Pista de bob de vară demontabilă a fost construită în 2019, valoarea investiției ridicându-se la 5.250.000 lei, suma alocată de Ministerul Turismului fiind de 4 milioane de lei, iar contribuția Consiliului Județean Harghita a fost de 400.000 lei. Proiectul a presupus construcția unui sistem de săniuțe de vară demontabil, în locul unde iarna funcționează pista de schi, având o lungime de aproape 1500 de metri (pistă coborâre 906 m și pistă urcare 574 m, diferență de nivel 125 m).  Accesul către vârful pistei se face cu teleschiul existent prevăzut deja pentru pârtia de schi funcțională pe timpul sezonului rece.

Informații pe larg despre programul de funcționare pot fi găsite pe pagina oficială de Facebook Borsec Bob Borszék.

Cele mai multe dintre unitățile de cazare sunt pregătite

Industria HORECA din Borsec este într-o situație extrem de grea datorită pandemiei provocate de Covid 19. Totuși, credem că stațiunea Borsec, prin localizarea sa geografică și prin facilitățile oferite, este locația ideală pentru cei care doresc să-și petreacă vacanța în siguranță în acest an.

În stațiunea Borsec, dintre cele 33 de locuri de cazare contactate de noi 29 sunt deschise turiștilor, 11 putând oferi servicii de masă pe terase. În același timp este îmbucurător faptul că restaurantele care funcționează în localitate pot oferi masă pe terasele proprii.

Stațiunea Borsec este pregătită și vă așteaptă în siguranță și cu brațele deschise!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy