Informare alegeri locale

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Foto: Community Impact Newspaper

În judeţul Harghita au fost recepționate toate cele 295500 buletine de vot, pe cele patru tipuri, (buletine de vot pentru alegerea: primarilor, consiliilor locale, președintelui consiliului județean și consiliului județean), tipărite de Regia Autonomă Monitorul Oficial, măştile de protecţie, mănușile de protecție şi soluţiile de dezinfectant necesare pentru cele 291 de secţii de vot, asigurate de Ministerul Sănătăţii.

Începând cu data de 25 septembrie, acestea vor fi distribuite către circumscripţiile din întreg judeţul. Vor fi distribuite 63125 măști de protecție, 2201 litri dezinfectant pentru suprafețe și 900 litri dezinfectant de mâini, respectiv mănuși de protecție pentru membrii secțiilor de votare, potrivit Biroului de presă al Instituției Prefectului.

În zilele de 22 și 23 septembrie s-au desfășurat 4 sesiuni de instruire a preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare şi a locţiitorilor acestora, (instruire asigurată de prefectură, Autoritatea electorală, Direcția de Statistică, Poliție, jandarmi, ISU și STS).

La alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale din 27 septembrie, în judeţul Harghita sunt aşteptaţi la vot 267877 de alegători înscrişi pe listele electorale permanente, în cele 291 de secții de votare, (66 în cele patru municipii, 20 în cele cinci orașe și 205 în cele 58 de comune din județ).

În 141 de unități de învățământ preuniversitar vor fi organizate secții de votare, în din totalul de 423 de unități școlare din județul Harghita.

Activitatea didactică ce presupune prezența fizică a elevilor și a cadrelor didactice în cadrul unităților de învățământ preuniversitar în care sunt organizate secții de votare pentru desfășurarea alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020, stabilite conform Registrului secțiilor de votare administrat de Autoritatea Electorală Permanentă, se suspendă începând cu data de 25.09.2020 până la data de 29.09.2020 inclusiv. Activitățile didactice pentru unitățile în care se organizează secții de votare vor fi desfășurate în sistem on-line, conform metodologiilor specifice aprobate la nivelul Ministerului Educației și Cercetării, Hotărârea CNSU nr. 46 din 22.09.2020).

Efectivele Ministerului Afacerilor Intene, (polițiști, jandarmi, pompieri), sunt pregătiți să intervină la nevoie, fiind luate toate măsurile organizatorice pentru asigurarea pazei secțiilor de votare.

Măsuri dispuse și acțiunile desfășurate de către Ministerul Afacerilor Interne creează premisele, ca procesul de votare să se desfăşoare în condiţii de maximă siguranţă pentru toate persoanele care îşi vor exercita dreptul la vot duminică, 27 septembrie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy