Bilbor – primul punct gastronomic local din nordul județului Harghita
Articol disponibil în: Română
Joi, 26 august 2021, ora 11:00, la Bilbor se va inaugura, oficial, primul punct gastronomic local din nordul județului Harghita.
Aici, turiștii vor fi primiți în ambianța Familiei Vâlcan, unde mâncarea va fi gătită, proaspăt, din meniul zilnic al gospodăriei, după rețete originale, cu produse locale specifice Bilborului și va fi servită de către membrii familiei.
În acest mod, Familia Vâlcan dorește să-și deschidă, nu numai casa, ci și sufletul, atât pentru turiștii care vizitează Bilborul, cât și pentru cei care tranzitează localitatea, situată la 1100 metri altitudine, spre Bucovina.
Aici, turiștii, pe lângă faptul că vor cunoaște savoarea bunătăților locale și vor simți aroma locului, au posibilitatea de a cunoaște și obiceiurie tradiționale din diferite zile ale anului.
Prin acest punct gastronomic local, Familia Vâlcan, dorește să contribuie la promovarea tradițiilor gastronomice și culturale din comuna Bilbor, iar turiștii care vizitează sau tranzitează localitatea să se bucure de bucatele tradiționale bilborene.
Aici nu va fi restaurant. Este gospodăria unei familii bilborene, iar produsele specifice Bilborului vor fi degustate într-un cadru tradițional de familie țărănească la Familia Vâlcan.
Vom reveni după inaugurarea oficială.
- text și foto – Vasile Gotea