Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Aproximativ 75% din dozele de vaccin antigripal solicitate de DSP Harghita au ajuns în judeţ

Aproximativ 75% din dozele de vaccin antigripal solicitate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Harghita au sosit în judeţ şi sunt distribuite medicilor de familie, conducerea instituţiei recomandând imunizarea inclusiv a celor care nu beneficiază de vaccin gratuit.

Directoarea DSP Harghita, dr. Tar Gyongyi, a precizat, pentru AGERPRES, că în prima tranşă s-au primit 5.650 de doze de vaccin antigripal, iar în cea de-a doua au ajuns în judeţ 2.600 de doze, fiind în curs distribuirea către toţi medicii de familie din judeţ care au solicitat acest lucru.

Aceasta a adăugat că un singur medic de familie din judeţ, care are pacienţi atât la Miercurea Ciuc cât şi în localitatea Cârţa, nu a semnat contract de vaccinare cu DSP, lucru care a fost semnalat Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Harghita.

Beneficiarii campaniei de vaccinare antigripală sunt pacienţii cu afecţiuni cronice, persoanele cu vârste peste 65 de ani, gravidele, copiii şi bătrânii din centrele de ocrotire, personalul medical sau de îngrijire.

Şefa DSP Harghita a recomandat „ferm” vaccinarea antigripală, chiar şi a celor care nu intră în categoriile de risc, în contextul în care se anunţă un sezon gripal „mai zgomotos” faţă de anii trecuţi.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.