Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Bărbat acuzat pentru falsificare de medicamente. Atenție la ce cumpărați online! Produsul avea un efect similar hipocloritului de sodiu de uz casnic

Foto cu caracter ilustrativ

 

Un bărbat din Ungaria a fost pus sub acuzare pentru că printr-o firmă înregistrată în România a comercializat un produs asemănător hipocloritului de sodiu de uz casnic, despre care a spus că este un medicament antiviral, a transmis purtătorul de cuvânt al Parchetului Judeţului Csongrád-Csanád, luni, agenţiei ungare de presă MTI.

Ferenc Szanka a declarat că parchetul îl acuză pe bărbat de săvârşirea infracţiunii de falsificare de medicamente.

În august 2017, bărbatul a înfiinţat o companie în România, printre altele, pentru producţia de produse farmaceutice. Potrivit rechizitoriului, acesta a realizat, apoi, un magazin online în limba maghiară, unde persoană de contact era chiar el. Pe site, bărbatul făcea reclamă unei soluţii realizate din sare de masă, acid clorhidric şi acid citric, despre care susţinea că “în termen de 48 de ore va elimina malaria din organism”, la fel şi gripa, bacteriile şi virusurile, care vor dispărea definitiv, produsul fiind potrivit şi pentru prevenirea şi tratarea altor infecţii şi boli.

Acuzatul a promovat personal produsul pe pagina sa web şi pe platformele de social media, prin videoclipuri care prezentau efectele soluţiei şi modul de utilizare a acesteia. Produsul era ambalat chiar în apartamentul său din Csongrád, iar cumpărătorii plăteau online. Până la ştergerea paginii web, care s-a întâmplat în iulie 2019, bărbatul a înregistrat vânzări în cuantum de 1,2 milioane de forinţi (3330 de euro).

Cazul a ajuns la parchet după ce o persoană fizică a raportat pagina la Direcţia Naţională de Sănătate Publică din Ungaria, unde a sosit şi un apel din partea WHO, iar medicul-şef naţional a depus o plângere.

Potrivit apelului WHO, din 2010 încoace, este a doua oară când acest produs este comercializat, iar în mai multe ţări au apărut reacţii adverse, astfel că introducerea sa pe piaţă reprezintă un risc pentru sănătatea publică. O plângere a fost depusă şi de către Institutul Naţional de Farmacie şi Sănătate Alimentară din Ungaria, care a subliniat că produsul are un efect similar hipocloritului de sodiu de uz casnic.
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *