Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Borboly Csaba atrage atenția că proiectele și programele trebuie pornite din timp pentru a primi finanțare

Consiliul Județean Harghita s-a reunit luni, 9 ianuarie, în ședință extarordinară, pe ordinea de zi aflându-se aprobarea modificării unui proiect de hotărâre, necesar a fi votat cu celeritate, care face referire la Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Municipiului Miercurea Ciuc,  precum și a Zonei Urbane Funcționale aferente, pentru perioada 2021-2030, și a Planului de Mobilitate Urbană Durabilă al Municipiului Miercurea Ciuc,  precum și a Zonei Urbane Funcționale aferente, pentru perioada 2021-2030.

Un alt proiect de hotărâre, ce a fost supus aprobării, face referire la estimarea repartițiilor pe unități administrativ-teritoriale a sumelor orientative din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată și aferente cotei din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale, pe anii 2024 – 2026, Borboly Csaba subliniind că acestea sunt orientative și să nu fie luate în considerare ca sume definitive.

În finalul ședinței a fost adusă în discuție aprobarea bugetului județului pe anul 2023 și estimările pe 2024-2026, Borboly Csaba,  președintele Consiliului Județean Harghita, apreciind că acesta va fi adoptat în data de 16 ianuarie, atrăgând atenția asupra necesității stabilirii din start a programelor și proiectelor asociațiilor de dezvoltare, microregionale, pentru a primi finanțare din luna ianuarie.

Avem bani mai puțini în acest an din echilibrările bugetare, vom avea un buget care stă pe o gheață foarte subțire, așadar fiecare trebuie să depună toate diligențele necesare pentru a porni din start proiectele. Cine nu va fi cuprins în hotărâre o să piardă banii pe ianuarie.” a subliniat Borboly Csaba.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.