Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Bugetul de stat pentru 2023 a fost adoptat, în premieră, înainte de jumătatea lunii decembrie

Pentru prima dată, bugetul pe anul următor a fost adoptat înainte de jumătatea lunii decembrie, astfel încât 2023 va începe cu o structură clară de venituri și cheltuieli, a informat prim-ministrul Nicolae Ciucă.
Potrivit prim-ministrului României, acest buget este unul realist și echilibrat, care vizează susținerea economiei și protejarea populației. Guvernul va lucra în continuare pentru susținerea mediului de afaceri, atragerea de noi investiții și protejarea cetățenilor vulnerabili.
Coordonatele macroeconomice pe care a fost construit bugetul sunt reprezentate de o creștere economică de 2,8% și un deficit de 4,4%.
„Aceste cifre arată că intrăm în 2023 cu o economie stabilă, care are premisele unei creșteri solide în perioada următoare. Având în vedere contextul economic dificil pe care îl traversează toată Europa, stabilitatea obținută de guvernul pe care îl conduc este o reușită, apreciată de toate instituțiile financiare internaționale.”,a spus premierul României, președinte al Partidului Național Liberal, Nicolae Ionel Ciucă.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.