Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Cazuri de urgență: situații medicale, un incendiu și doi urși în Borsec

Foto cu caracter ilustrativ

 

În cursul zilei de ieri, 4 august a.c., pompierii militari harghiteni au acționat pentru gestionarea a 11 situații de urgență, dintre care 10 solicitări pentru acordarea de prim ajutor, 11 persoane fiind asistate medical, în cazul a opt afecțiuni medicale și trei traumatisme. O intervenție în sistem integrat, care a presupus implicarea echipajelor Salvamont, Jandarmeriei Montane, SMURD Gheorgheni și un efort susținut din partea salvatorilor, a avut loc, ieri după-amiază, pentru salvarea unei femei de origine germană, în vârstă de 44 de ani, căzută pe traseul montan din Masivul Suhardul Mic, Lacu Roșu. Intervenţia a avut un grad de dificultate ridicat, ţinând cont de terenul greu accesibil şi accidentat. Victima, care prezenta fractură la membrul inferior stâng, a fost preluată de echipajul SMURD și transportată la Spitalul Municipal Gheorgheni, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate. Cooperarea instituțională între toate mecanismele care gestionează situațiile de urgență este vitală în eforturile conjugate de a salva viețile omenești.

În afara intervențiilor SMURD, pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție nr. 2 Toplița, în cooperare cu pompierii Punctului de Lucru Deda și SVSU Lunca Bradului, au acționat, cu 4 autospeciale de intervenție, pentru stingerea unui incendiu, izbucnit la o casă din localitatea Lunca Bradului, județul Mureș. Ajunși la locul intervenției, pompierii au constatat că flăcările se manifestau generalizat, la întreaga locuință construită din lemn, pe o suprafață de aproximativ 35 mp, cu pericol de propagare la o casă învecinată. Incendiul a fost stins în scurt timp, fiind limitat pericolul extinderii flăcărilor la vecinătăți.

În urma incendiului, au ars: structura din lemn a acoperișului, pe o suprafață de aproximativ 50 mp, mobilier, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte; s-au degradat: învelitoarea din tablă a acoperișului, pereții casei, aparatură electronică și electrocasnică. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit electric produs de un conductor electric defect. Prin intervenţia promptă, s-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de 150.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la circa 60.000 lei.

Totodată, noaptea trecută, la ora 23:57, a fost transmis un mesaj prin sistemul RO-ALERT, pentru asigurarea măsurilor specifice de autoprotecție şi avertizarea populației privind prezența a doi urși, în curtea unui imobil din orașul Borsec.

În continuare, pompierii militari harghiteni rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

 

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.