Comemorarea eroilor de la Valea Uzului în imagini. 150 de eroi români au răspuns ”Prezent”

0

Articol disponibil în: Română

Cei 150 de eroi români înhumați în Cimitirul Internațional de la Valea Uzului, au răspuns ”Prezent”, de Ziua Armatei Române. Răspunsurile simbolice au fost date de către zeci de români, de toate vârstele, în timp ce purtau cu emoție și mândrie în mâini torțe aprinse. 

Manifestările dedicate armatei și eroilor noștri, au strâns vineri 25 octombrie, în jur de 600 de români la cimitirul de la Valea Uzului. Oamenii prezenți să aducă un omagiu înaintașilor care s-au sacrificat pentru țară, au fost îmbrăcați în straie populare și au fluturat cu dragoste și credință tricolorul românesc.

Darurile aduse la căpătâiul eroilor români au fost specifice slujbelor religioase ortodoxe de pomenire a celor adormiți. Masa a fost încărcată cu lumânări, colaci, colivă și flori, iar Monumentul Eroilor noștri a fost împodobit cu drapelul României.

Evenimentul a fost deschis cu intonarea imnului național ”Deșteaptă-te, române!” și a continuat cu o slujbă de pomenire a eroilor oficiată de un sobor de preoți. Au urmat apoi mesajele primarului Constantin Toma din Dărmănești, organizatorului Mihai Tîrnoveanu și președintelui Frație Ortodoxe Sf. Mare Mucenic Gheorghe purtătorul de Biruință.

Ziua s-a încheiat cu parada torțelor aprinse și a steagurilor tricolere, iar Valea Uzului a răsunat în amurg de cântece patriotice și religioase înălțate în cor de toți cei prezenți.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy