Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Stadiul concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar din Harghita

Începem articolul acesta prin a vă aduce la cunoștință că în Harghita acest concurs pentru ocuparea posturilor de directori în școli a fost unul total incorect fiind politizat. Mai mulți profesori care au vrut să participe la acest concurs nu au fost lăsați de UDMR să participe sau mai bine zis nu li s-a dat avizul din partea formațiunii politice. Acest lucru a fost posibil deoarece în mod intenționat în legea învățământului s-a introdus un paragraf prin care în zonele unde există minorități participarea la concursurile pentru ocuparea funcțiilor de directori se va face doar în urma obținerii unui aviz scris de la formațiunea politică reprezentativă a minorității respective.

Așadar, priviți restul articolului sub rezerva că există suspiciuni bine întemeiate că acest concurs nu a fost unul corect în județul Harghita iar această cerință de a se introduce în lege avizarea politică aparține parlamentarilor maghiari din Parlamentul României care din nou discriminează maghiarii mai mult decât o face oricine altcineva.
O doamnă profesoară de etnie maghiară chiar plângea după ce a primit aviz negativ de la UDMR și ne-a rugat să nu-i dăm numele pentru că dacă se află că ne-a spus o dă afară din școală...

După proba scrisă pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct  în unitățile de învățământ preuniversitar desfășurată la Liceul Tehnologic „SZÉKELY KÁROLY” MIERCUREA CIUC pe 12 octombrie (rezultatele aici), în perioada 17 octombrie – 17 noiembrie cadrele didactice au de susținut proba interviului și evaluarea CV-ului.

Afişarea rezultatelor concursului este programată în data de 18 noiembrie, fiind urmată de o perioadă alocată depunerii contestaţiilor: 21-23 noiembrie. Soluţionarea contestaţiior şi afişarea rezultatelor finale sunt prevăzute pentru intervalul 24 noiembrie – 9 decembrie 2016. Ultima etapă a concursului – validarea în consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar a rezultatelor finale și transmiterea acestora la minister este programată în data de 16 decembrie  2016.

În urma promovării concursului, directorul unității de învățământ de stat încheie, pe o perioadă de 4 ani de la data numirii în funcție, contract de management administrativ-financiar cu primarul/primarul de sector al unității administrativ-teritoriale, respectiv președintele consiliului județean pe raza căruia se află unitatea de învățământ/primarul general al municipiului București și contract de management educațional cu inspectorul școlar general.

Iată rezultatele după  primele zece zile de concurs: 

 

17 18 19 20 21 24 25 26
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.