Sebastian Buzilă, despre cât de importantă este implicarea în comunitate

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Sebastian Buzilă, președintele PNL Harghita, membru al Consiliului Local Toplița și candidat pentru funcția de primar al municipiului Toplița, a fost invitat al televiziunii Ardeal TV, în cadrul emisiunii Caleidoscop Transilvan, unde a vorbit despre cât de importantă este implicarea în comunitate.

Potrivit lui Sebastian Buzilă, orice persoană care reușește să aibă o situație financiară bună ar trebui să se implice în comunitatea din care face parte, să îi ajute pe cei din jurul său.

În 2008, cred, am intrat într-o asociație de protecția mediului și am făcut tot felul de acțiuni de ecologizare, alături de alți patru toplițeni. Am avut de-a lungul timpului foarte multe acțiuni de protecția mediului. Am intrat într-o altă asociație care se ocupă de oamenii în vârstă. Alături de niște prieteni din Toplița am făcut mai multe acțiuni, ajutând inclusiv persoane care aveau nevoie de tratamente mai scumpe. Cu ajutorul donațiilor primite de la firme sau persoane fizice am reușit să sprijinim diverși oameni aflați în nevoie.”, a declarat președintele PNL Harghita.

Acesta a mai precizat că orice lucru important necesită o echipă motivată și multă implicare.

Un alt subiect abordat a fost și faptul că tinerii, deoarece în Toplița nu există o activitate economică dezvoltată, nu au multe oportunități.

Cred că activitățile tinerilor trebuie sprijinite, inclusive cele economice. Dacă nu au un venit sigur în Toplița, vor pleca. Trebuie să le oferim activități cât mai variate: vorbim de sport, de cultură. Trebuie să găsească în Toplița cel puțin o parte din activitățile pe le găsesc în orașele mari. (…) De asemenea, fără sprijin e foarte greu de început o afacere. E greu, deoarece acum cam toate nișele sunt ocupate. E nevoie de un capital mai important să demarezi o afacere. Aici intervin și fondurile europene. Personal, prin firma mea, în colaborare cu o firmă importantă din România, care se ocupă de fonduri europene, am realizat trei, patru întâlniri, în care am avut peste o sută de participanți cărora li s-a explicat toate oportunitățile de finanțare.”, a menționat Sebastian Buzilă.

Sebastian Buzilă a vorbit și despre alegerea de a se implica sa în politică.

Am intrat în Consiliul Local Toplița în 2012, deoarece am vrut să am și eu un cuvânt de spus în comunitate, în deciziile care se iau pentru oraș. Consider că mulți dintre consilieri nu sunt destul de implicați. Nu ajunge să ne ducem la Consiliul Local să ridicăm mâna și să votăm tot ce vrea primarul sau pe oricine vine cu o inițiativă. Cred că trebuie să analizăm fiecare proiect în parte și să venim cu idei.”, a spus Sebastian Buzilă.

În final, Sebastian Buzilă a precizat că și-a depus candidatura pentru funcția de primar al municipiului Toplița, din dorința de a face mai multe pentru cetățeni, punctând faptul că atribuțiile unui consilier local sunt limitate.

„Se pot face mult mai multe pentru toplițeni (…) Infrastructura orașului are nevoie de îmbunătățiri. Sunt niște probleme care trebuie corectate. Nu poți să face turism când ai gropi, când se ia apa. În primul rând trebuie rezolvată această problemă, după care vom putea vorbi și despre viața culturală , sportivă, învățământ, sănătate, care bineînțeles trebuie puse la punct.”, a conchis Sebastian Buzilă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy