Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș: Solidaritate cu românii din Maramureșul Istoric!

0

Articol disponibil în: Română

 Recent, Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș prin președintele Dragoș Burghelia și Răzvan Pop, reprezentantul Asociației „Răstolița Valea Mureșului Superior”, membră a Forumului au efectuat o vizită semnificativă la comunitățile românești din Maramureșul Istoric, aducând un dar generos pentru elevii din regiune: aproape 3.000 de cărți, reviste și publicații în limba română. Aceste materiale valoroase vor fi distribuite școlilor din zonă, grație colaborării fructuoase cu profesorul din localitatea Biserica Albă, domnul Vasile Țiple.

Această inițiativă este parte a unui efort continuu de sprijinire a comunităților românești de peste hotare. În urma acestei vizite se va realiza un film documentar de excepție, care va explora situația românilor din Nordul Maramureșului. Documentarul va conține interviuri exclusive și relatări emoționante, devenind o mărturie durabilă despre viața și provocările cu care se confruntă acești români.

Reprezentanții Forumului au avut ocazia să întâlnească oameni deosebiți, care păstrează cu mândrie limba, tradițiile și cultura română. Deși se confruntă cu dificultăți majore, inclusiv amenințări la adresa școlilor în limba română și provocările aduse de război, acești români rămân plini de speranță se luptă pentru viitorul lor. Asociațiile locale depun eforturi considerabile pentru a organiza activități care să aducă copiii în România, în Patria Mamă, pentru a-și cunoaște țara.

Forumul nostru își reafirmă angajamentul de a sprijini constant românii din Maramureșul Istoric și de a colabora îndeaproape cu aceștia, efortul de supraviețuire și continuitate a comunităților românești de peste granițe reprezintă o cauză comună căreia îi suntem fideli. Credem cu tărie că această vizită este doar începutul unei serii lungi de acțiuni comune și colaborări în viitor.

Forumul Civic al Românilor

Din Covasna, Harghita și Mureș

Biroul de Presă

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy