Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Harghita: Toate locurile la ATI destinate pacienţilor COVID-19 sunt ocupate

Toate locurile la ATI destinate pacienţilor COVID-19 din Harghita sunt ocupate, autorităţile sanitare făcând demersuri pentru suplimentarea numărului acestora, transmite Agerpres.

Directoarea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Harghita, dr. Tar Gyongyi, a declarat pentru AGERPRES că în judeţ sunt funcţionale 14 paturi ATI, care în acest moment sunt ocupate, respectiv zece locuri ATI la Spitalul municipal Odorheiu Secuiesc, care este spital suport, precum şi patru paturi pentru pacienţi COVID-19, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc.

Drept urmare, s-au început demersurile pentru înfiinţarea a zece paturi de terapie intensivă intermediară la Odorheiu Secuiesc şi a două paturi ATI la SJU Miercurea Ciuc.

Dr. Tar Gyongyi a punctat faptul că şi în Harghita creşte numărul de îmbolnăviri şi consideră că reînceperea şcolii a determinat acest lucru.

Conform informațiilor furnizate de Instituţia Prefectului Harghita, în ultimele 24 ore, s-au înregistrat în judeţ 31 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, rata de infectare la nivelul judeţului ajungând la 0,88 cazuri la mia de locuitori.

În spitalele din Odorheiu Secuiesc, Miercurea Ciuc, Gheorgheni şi Topliţa se află internate 144 de persoane.

sursa: Agerpres
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.