A rendőrök ellenőrizték, hogy a megye zsúfolt területein betartják-e az egészségvédelmi intézkedéseket

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Illusztráció/Editie.ro

Új lépések a COVID-19 megbetegedések megelőzésére, amelyeket a belügyminisztérium struktúrái és az illetékes hatóságok hajtottak végre Hargita megyében.

A prefektusi intézmény felügyelete alatt a belügyminisztérium közel 90 alkalmazottja tevékenykedett Hargita megye szintjén annak ellenőrzése érdekében, hogy a zsúfolt helyeken betartották-e az egészségügyi intézkedéseket.

Az 54 rendőrből, 14 csendőrből, 12 helyi rendőrből, az Országos Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Hatóság 4 képviselőjéből és 4 munkaügyi felügyelőből álló ellenőrző csapat főleg turisztikai vonzatú helyeket, illetve nagy személyforgalmú helyeket ellenőrizett.

A tevékenység során 81 kereskedelmi egységet ellenőriztek és megállapították, hogy mindegyik eleget tett a kockázati hatás csökkentését célzó intézkedéseknek az 55/2020-as törvény előírásai szerint.

Az előző időszakhoz hasonlóan számos megelőző üzenetet küldtek mind a gazdasági szereplőknek mind fizikai személyeknek, de azokban a helyzetekben, amikor ismételt törvényszegést vagy egyenesen rosszindulatot tapasztaltak, pénzbírsággal járó büntetést is kiszabtak.

Így az egyéni védekezési intézkedések megsértése miatt 13 szankcióra került sor, ebből 12 figyelmeztetés volt és egy 500 lejes pénzbírság.

További 6 figyelmeztetést alkalmaztak a fizikai távolság és az asztaloknál levő helyekre vonatkozó rendszabályok be nem tartása miatt teraszokon, az érintetteket figyelmeztették a helyzet orvoslására.

További 51 pénzbírságot róttak ki, összesen 143.000 lej értékben törvénytelen kereskedelem, a közlekedési rendszabályok be nem tartása, és egyéb törvényes rendelkezések megszegése miatt.

Az egész közösség egészségének védelme érdekében folytatott tevékenységek a következő időszakban folytatódnak, ebben az értelemben azt ajánljuk, hogy minden polgár tartsa be az egészségvédelmi intézkedéseket, mind saját biztonsága, mind mások védelme érdekében.

Arra is emlékeztetjük a gazdasági szereplőket, hogy az új koronavírus terjedésének megakadályozására hozott intézkedések be nem tartása a tevékenység meghatározott időtartamra történő korlátozását vagy felfüggesztését is vonhatja maga után.

Köszönjük a vendéglátóipar gazdasági szereplőinek és alkalmazottainak, akik eleget tettek az új koronavírus által okozott fertőzés elterjedése elleni védelem szabályainak, valamint minden felelősségteljes polgárnak, akik megértették az egészségvédelmi intézkedések fontosságát.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy