Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Finanțare europeană de peste 1 milion de lei pentru reabilitarea Primăriei Borsec

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Astăzi, primarul Mik József și Simion Crețu, directorul general al Agenţiei de Dezvoltare Regională Centru, au semnat contractul de finanţare a proiectului „Creşterea eficienţei energetice a clădirii Primăriei Borsec” cu fonduri disponibile prin Programul Operaţional Regional (POR), Axa prioritară 3, „Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon”. Valoarea proiectului este de 1,093 de milioane de lei, cu o participare de aproape 200.000 de lei a bugetului local, durata de realizare fiind de 24 de luni.

În principal, este vorba despre îmbunătăţirea izolaţiei termice a anvelopei clădirii; utilizarea resurselor regenerabile pentru asigurarea necesarului de energie termică pentru încălzirea şi prepararea apei calde de consum; înlocuirea corpurilor de iluminat existente cu corpuri cu eficienţă energetică ridicată şi durată mare de viaţă.

„Vom fi mai aproape de a avea o primărie verde, în adevăratul sens al cuvântului, prin reducerea emisiilor de carbon“ a subliniat primarul Mik József, menţionând că etapa următoare constă în realizarea procedurilor de organizare a licitaţiei pentru desemnarea firmei care va efectua lucrările.

Odată cu lucrările de reabilitare termică se va efectua și modernizarea parterului primăriei. Scopul este de a îmbunătăți serviciile oferite publicului prin crearea unui spațiu unic de acces. Așa numitul biroul unic va fi conceput ca spaţiu destinat exclusiv lucrului cu publicul. Astfel, cetăţeanul nu trebuie să mai parcurgă o cale dificilă pentru obţinerea informaţiilor sau documentaţiilor necesare şi să ia contact cu numeroşi funcţionari.

Prin intermediul  biroului unic, primăria dorește să ofere posibilitatea soluţionării rapide a cererilor cetăţenilor, într-un spaţiu deschis şi primitor. Cetăţeanul este informat cu promptitudine, creşte gradul de transparenţă decizională, dar şi gradul de responsabilitate juridică a administraţiei publice faţă de cetăţean, ca beneficiar al deciziei administrative. De asemenea, pe lângă reducerea timpului de soluţionare a cererilor cetăţenilor, se urmărește şi prevenirea aglomerării sau suprasolicitării compartimentelor de lucru cu publicul, cât şi eliminarea aşa-numiţilor timpi morţi. Costurile acestei investiții se vor afla numai după finalizarea proiectului tehnic. Toate lucrările se preconizează a începe în toamnă.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.