Hargita Megye Tanácsa, támogatja a galócási tűzvész áldozatait

0

Articol disponibil în: Magyar Română

December 17-én, pénteken online formátumban került sor Hargita Megye Tanácsának rendkívüli ülésére.

„Az év végén járunk, és érett döntéseket kell hoznunk, nem várhatunk, bizonytalanságban, tovább kell dolgoznunk. Mert fontosnak tartottuk a közösségek összekapcsolását. Vannak jó és rossz hírek is, sok utat építettünk idén, rengeteg munka indult el, és reméltük, hogy elindul az Anghel Saligny országos program, amelyben el tudjuk helyezni a megyei utakat, de ez nem történt meg. Továbbra is várunk pénzt a kormánytól, de ennek ellenére hitelt is igénybe veszünk” – mondta az ülés megnyitóján Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Hargita Megye Tanácsa konkretizálta támogatását a galócási tűzvész áldozatai számára, így az ülésen jóváhagyta Galócás Község Polgármesteri Hivatalának támogatását 100.000 lej összeggel a 6%-os jövedelemadóból, az összesen egységesen országosan kapott 1,7 millió lejből, más településeket is támogatva.

Hargita Megye Tanácsának helyzetkoordinációért felelős Helyi Közigazgatási Szolgálata megkezdte a szükséges eljárásokat a károk mielőbbi felmérésére, megszervezve az élelmiszer- és a szükségleti cikkek gyűjtését és a 8 érintett család számára.

„Csíkszentdomokos község okosan dolgozott” – mondta Borboly Csaba, az ok amiért ott jelen volt az ülés alatt az, hogy a megyei tanács és a község társult az egykori Balánbányai Bányászati ​​Vállalat épületének rehabilitációja, és egy önkéntes tűzoltókiképző központ létrehozása érdekében.

Az ülésnek ünnepi jellege is volt, melyen a csíkszentdomokosi Márton Áron Általános Iskola általános osztályainak diákjait jutalmazták az ADI Vidékfejlesztés által kidolgozott „Kiskertész” programban való részvételükért. A megyében 1300 gyermek vett részt ezen a programon.

A fenntartható gazdasági fejlődés érdekében elfogadásra került a Planificatio Kft. által kidolgozott Hargita Megye Gazdaságfejlesztési Stratégiája a 2020-2030 közötti időszakra.

Ezzel kapcsolatban Dr. Csák László szakértő úgy fogalmazott, bár a járvány bizonyos területekre rányomta bélyegét, általános gazdasági válságot nem okozott, a gazdaságfejlesztés erősítése szükséges.

A stratégia alappillérei, amelyekre a megye fejlesztési projektjeinek fókuszálnia kell, az innovatív jelleg, a társadalmi és gazdasági biztonság megszilárdítása, a hatékonyság, a környezetre gyakorolt ​​hatás, az emberközpontúság és ezek adaptálása és végrehajtásuk más régiókban is.

  • Hargita Megye Tanácsa Sajtóirodájának tájékoztatása

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy