Hargita Megye Tanácsának elnöke azt állítja, hogy szétmarcangolt a medve egy férfit Bögöz közelében. A nyomozás folyamatban van

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Hargita Megye Tanácsának elnöke, Borboly Csaba azt állítja, hogy egy 37 éves férfit szétmarcangolt a medve Bögöz község egyik falujának közelében, és megtalálták a férfi testrészeit. A rendőrség szerint emberi maradványoknak tűnő maradványokat találtak, és vizsgálatot indítottak – számol be az AGERPRES.

Borboly Csaba elmondta, hogy a helyi lakosok szerint a férfi már két hete eltűnt, és amikor keresték, megtalálták a testrészeit.

„Két napja úgy tűnik, hogy egy fiatalembert találtak, akit egy medve marcangolt szét, mert több testrész különböző részeken került elő. Úgy tűnik, hogy medvetámadás történt, és a fő problémám az, hogy az ügyben nyomozó hatóságok nem beszéltek senkivel és a környékbeli vadásztársasággal sem. Az a medve már napok óta szabadlábon van, amelyik megölte azt a 37 éves fiatalembert, Székelydobó faluban, Bögöz községben. A fiatalember oda ment, nem is tudom, két hete, ahogy a helyiek mondták, hogy építse vagy renoválja a nyaralót (…), ami ott van, és két hét után nem kaptak semmilyen jelzést, elmentek megkeresni, és széttépve találták. Ma is megpróbálom felvenni a kapcsolatot a környezetvédelmi miniszterrel, ezt a medvét, ha igaz, hogy egy szétmarcangolt, megölt valakit, nagyon gyorsan azonosítani kell és kilőni. Mert ez a medve már megölt egy embert, megtámadott egy embert és megette a testének egy részét, ahogy a helyiek mondták, tehát látható, hogy a testének egy részét megette, tehát minél hamarabb ki kell lőni” – mondta Borboly Csaba.

https://fb.watch/lWhxDi5Fb8/

 

Az információt a Hargita Megyei Tanács elnöke Facebook-oldalán is nyilvánosságra hozta, egy videóban azt állította, hogy a helyiektől hallottak alapján „a rendőrség megpróbálja az egész akciót titokban tartani”.

Maria Plumbu, a Hargita Megyei Rendőrfőkapitányság szóvivője elmondta, hogy emberi maradványokat találtak, amelyeket szakértői vizsgálatra küldtek, és emberölés miatt indítottak büntetőeljárást.

„2023 július 19-én értesítették a rendőrséget, hogy Bögöz községben, Székelydobó faluban emberi maradványokat találtak. A nyomozást követően a rendőrök hozzáfogtak e maradványok begyűjtéséhez, amelyeket szakértői vizsgálatra átadtak a Törvényszéki Orvosi Szolgálat szakembereinek. A rendőrség az ügyészség koordinálásával, emberölés miatt indított büntetőeljárásban folytatja a nyomozást” – mondta Maria Plumbu az AGERPRES szerint.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy