Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség- az elmúlt hét mérlege: 26 esetben tettek bejelentést medve jelenléte miatt

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A 2024. május 20-26 közötti időszakban a Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség diszpécserszolgálatához 26 hívás érkezett a 112-es egységes segélyhívó számon keresztül, amelyekben medve jelenlétét jelezték Farkaslaka (1), Maroshévíz (4), Csíkszereda (5), Székelyudvarhely (2), Oroszhegy (1), Gyergyószárhegy (1), Szentábrahám (1), Siménfalva (1), Fenyéd (1), Gyergyócsomafalva (2), Kissolymos (1), Nagykadács (1), Galócás (1), Bélbor (1), Madéfalva(1), Libán (1) területén, illetve egy esetben Madéfalva és Csíkrákos között.

A Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség diszpécseri irodájába a 112-es rendszeren keresztül regisztrált 26 hívás közül, amelyek medvék jelenlétét jelezték, 11 esetben volt szükség beavatkozásra. Minden esetben, amikor beigazolódott a medve jelenléte, a helyszínre érkező csendőrcsapatnak sikerült elűznie a medvéket hang és fényjelzésekkel.

Az év eleje óta 128 hívást regisztráltak a Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség diszpécserszolgálatánál a 112-es segélyhívó rendszeren keresztül, amelyek medvék jelenlétét jelentették lakott területek közelében. Minden esetben beavatkozó csapatot küldtek a helyszínre.

A járőrök minden esetben egy ideig a területen maradtak, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy a veszély már nem fenyeget. A beavatkozó csoport a 81/2021 sürgősségi kormányrendelet rendelkezéseivel összhangban az esemény helye szerinti közigazgatási terület polgármesteréből/alpolgármesteréből, csendőrökből, a vadászegyesület képviselőjéből és egy állatorvosból áll.

A csendőrök emlékeztetik a lakosságot, hogy minden ilyen helyzet észlelésekor hívják a 112-es segélyhívószámot, ne próbáljanak meg beavatkozni, ne etessék a vadállatokat, legyenek óvatosak a háztartási hulladék elhelyezésével, és ne közelítsék meg a medvéket, hogy filmezzék vagy fényképezzék őket.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy