Kelemen Hunor: „1918 számunkra vereség volt”. Dragnea: „Elrontotta a feng-shujomat Kelemen Hunor kijelentése”

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Kelemen Hunor azt nyilatkozta vasárnap Kolozsváron, hogy a magyaroknak egy verség volt 1918 decembere, amikor Románia megvalósította a nagy egyesülést.

„Közeledik 2018, amikor a nagy egyesülés 100 éves évfordulóját tartják. Nem mindegy, hogy mi milyen lelkiállapotban leszünk tanúi ennek az eseménynek. 100 év, négy generáció telt el azóta, hogy azokat az ígéreteket tették. Legyen világos: 1918 számunkra egy vereség volt. Nem lehet elfelejteni ezt a fájdalmat, amit ez a vereség okozott. De ahogy mások is túlléptek ezen, nekünk is túl kell lépnünk, és folytatnunk kell a munkát. Nekünk is, mint a minket megelőző generációknak, azt kell mondanunk, hogy van esély, az értékekre kell koncentrálnunk, az erdélyi értékekre, hogy érdemes jövőt építenünk ebben az országban” – mondta Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke.

Liviu Dragnea, a PSD vezetője szerint ezzel a kijelentésével Kelemen Hunor „elrontotta a feng-shuj”-t és mintha Tőkés László szóhasználatát venné át.

Elismerem elrontotta a feng-shujomat Kelemen Hunor kijelentése. Próbálok magamhoz térni (…) Mintha Tőkés szavait hallanám. Több szavazatot akar? A szavazatai mindenképpen biztosítva vannak, a nyilatkozat pedig megmarad. Én nem felejtek” – mondta Dragnea, az Agerpres beszámolója szerint.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy