Magyarország külügyminisztere visszavonta Lénárd Andrásnak, a Csíki Sör tulajdonosának diplomata útlevelét

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Szijjártó Péter magyar külügyminiszter, Lénárd Andrásnak, a Csíki Sör tulajdonosa diplomata útlevelének visszavonásáról döntött, miután a Demokratikus Koalíciót képviselő Vadai Ágnes kérdéseket tett fel az okmány kiállításának okairól.

A magyar sajtó szerint a botrány azután robbant ki, hogy a vállalkozó magyar állampolgárságára és diplomata útlevelére hivatkozott, amikor gyorshajtási bírságokat fellebbezett meg Romániában.

Lénárd Andrást az Arad megyei Nagylak közelében, az autópályán, egy olyan szakaszon, ahol 100 km/óra volt a megengedett sebességhatár, 162 km/órás sebességgel érték tetten.

A gyorshajtásért kiszabott bírság összege 3300 lej (mintegy 250 ezer forint), a jogosítványát pedig 90 napra felfüggesztették.

Ez a helyzet felhívta a figyelmet arra, hogy egyes üzletemberek hogyan használják a diplomáciai kiváltságokat, és ez vezetett Lénárd András diplomata útlevelének bevonásához.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy