Magyarország miniszterelnök- helyettese díjazta mezei Jánost, Antal Árpád Álmost, Ráduly Róbert Kálmánt és Szőke Domokost

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Antal Árpád András, Sepsiszentgyörgy polgármestere, Mezei János, Gyergyószentmiklós volt polgármestere, Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere és Szőke Domokos, Csíkszereda alpolgármestere Külhoni Magyarságért Díjat vehettek át Magyarország miniszterelnök- helyettesétől.
A díjnak több üzenete van. Egy részről a magyar állam nem engedi el a hatóságok által üldözött és meghurcolt magyarok kezét. Más részről a magyar állam értékeli ezeket a rendkívüli embereket és figyelemmel kíséri az erdélyi emberek tevékenységét.
Semjén Zsolt véleménye szerint jogtalanul hurcolják meg ezeket a személyeket, akik magyarságukért vannak kitéve ennek a bánásmódnak. Az odaítélt kitüntetéssel üzenni szeretnének nemcsak a barátoknak, hanem az ellenségnek is: „Soha nem fogjuk elengedni a magyarok kezét” mondta Semjén.
Összesen 10 személyt részesítettek kitüntetésben, akik az oktatás, egyház, kultúra, gazdaság területén kifejtett munkájukkal rászolgáltak erre a díjra.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy