Milyen munkakörülményeket kell biztosítani a munkáltatónak kánikulában?

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

 

Az Országos Meteorológiai Hivatal figyelmeztetésének következtében, amelyben kánikulára figyelmeztetnek, a munkaügyi felügyelőség területi irodáinak munkatársai ellenőrizni fogják a kánikulai időszakra előírt törvényes követelmények betartását az alkalmazottakkal szemben.

A munkáltatók kötelesek biztosítani a munkavállalóknak az egészségük megőrzéséhez szükséges minimális feltételeket: a fizikai munka intenzitásának és ütemének csökkentése, a munkahely szellőzésének biztosítása, a dinamikus és statikus erőfeszítés váltakoztatása, 2-4 liter ásványvíz biztosítása személyenként, műszakonként, egyéni védőfelszerelés biztosítása, zuhanyozási lehetőség biztosítása.

Amennyiben a munkáltató nem tudja biztosítani a fenti feltételeket, a szindikátus vagy az alkalmazottak által választott képviselőkkel történő közös megegyezés alapján kell más megoldásokat találniuk, mint: a munkaprogram csökkentése, vagy felosztása a nap két szakára.

A 99/2000-es Rendelet be nem tartása 1500-2500 lejes bírsággal sújtható!!!

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy