Őszentsége Andrei Kovászna és Hargita megye püspöke megáldotta a vugányi templom festményeit

0

Articol disponibil în: Magyar Română

2016 július 17- én, Pünkösd utáni negyedik vasárnap, Őszentsége Andrei a vugányi Miasszonyunk Elszenderedése templomban szolgált.

Őszentsége papi és diakónusi kísérettel érkezett. A jelenlevők sorait a szomszédos településekről odasereglett hívek is gyarapították. A szent liturgia végeztével a festmények megáldására került sor.

Őszentsége tanító beszédében elhangzott: „ Két emberkategóriát mutat be a felolvasott Szentírási részlet. Az evangéliumi századost és szolgáját, akinek a hite követendő példa kell legyen számunkra is. Mi hívők, akik tudatában vagyunk, hogy az Ő gyermekei vagyunk és Ő a mi atyánk, szívünkbe hívjuk Istent. Minden szívünkben levő szenvedély egy bálvány amelyet imádunk. Eltűntek a szókincsünkből olyan szavak mint: ’kérlek, köszönöm, bocsáss meg, irgalmazz’. A világban eluralkodó gyűlölet az alázat hiányának következménye. És itt jön segítségünkre a százados, azaz a pap, aki kezeit az ég felé emelve segítséget kér Istentől a hívek számára, akiknek feladata az imátkozás és akik tartoznak a papra hallgatni. A gyónásnak sem kell hiányoznia a hívő életéből. Imátkozzunk a bálványimádókért, hogy megismerhessék Istent és visszatérjenek az igaz hithez”.

Médiakommunikációs tanácsadó Alexandru Moroianu

Sursa: episcopiacvhr.ro

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy