Többszöri próbálkozást követően úgy tűnik renoválni fogják a gyergyószentmiklósi Múzeumot

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Gyergyószentmiklós képviselő testülete megszavazta a Tarisznyás Márton Múzeum szebb jövőjét és újabb pályázat benyújtását tervezi, miután az utóbbi időben benyújtott 4 pályázat nem járt sikerrel.

A renoválás célja a történelmi örökség megőrzése és népszerűsítése. Az Euro Top Consulting által összeállított dokumentáció előzetes költségszámítása szerint a műemlék épület felújítása közel 3 398 227,40 lejbe kerül majd, amit uniós alapokból szerezne meg az önkormányzat.

A műemlék jelentősen rongálódott, elsősorban a falak ázása miatt. Az épület mellé mindenképpen szükséges lenne vízelvezető rendszert beépíteni, hogy a nedvességtől megóvják az épületet. A múzeum épülete két részből tevődik össze, a hátsó rész inkább megérett a felújításra.

Jelenleg a múzeum 3 állandó kiállításnak ad otthont: Ásvány és kőzetkiállítás; Gyergyószentmiklósi népviselet; Karácsony János Festmény kiállítása. A múzeum több időszakos kiállításnak is otthont ad.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy