Újabb összeget utaltak ki a borszéki wellness és kezelőközpont munkálatainak befejezésére

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A Hargita megyei turizmus érdekében hozott döntések

Hargita Megye Tanácsa július 28-án tartotta havi ülését a csíkkozmási Sószékfürdőn, ahol az elfogadott határozattervezetekkel a turizmus fejlesztését tartották szem előtt. 440 ezer lejt szavaztak meg településeknek a jövedelemadó 6%-nak kiuatásából: 40 ezer lejt Csíkkozmásnak a Sószékfürdő és Nyírfürdő, hagyományos fürdőhelyek felújítására, valamint a helyi önkéntes tűzoltók felszerelésére, 100 ezer lejt Zetelaka számára az ivói Gyepespataka utca felújítására, 100 ezer lejt Nagygalambfalvának a kultúrotthon felújítására, valamint újabb 200 ezer lejjel segítik a borszéki wellness és kezelő központ befejezését.

Elfogadták a Hargita Megye Tanácsa tulajdonában lévő homoródfürdői 15-ös, 16-os, és 25-ös villák felújítási terveit:

http://investitii.hargitamegye.ro/investitii-cjh-page/civ#

Megemelték a megyei tanács járdaprogramjában az összeget, amelyre a 126-os út, gyergyóalfalvi szakaszán építendő járda megvalósíthatósági tanulmányához volt szükség. Idén várhatóan sikerül kiírni közbeszerzésre a munkálatokat.

Elfogadták a megyei tanács által fenntartott Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház helikopter-leszállójának terveit. A beruházás fontosságát indokolja a kórház regionális klinikai besorolása is, amelyet akár idén megkaphat a hargita megyei egészségügyi intézmény.

Három EU-s pályázat dokumentációjának pontosításáról döntöttek továbbá, amelyek a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház, a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság, valamint az Oklándi Inkluziv Oktatási Központ pályázatait érinti.

A testület több tagdíj mellett a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség számára is megszavazta a közel egymillió lejes hozzájárulást a 2020-as évre.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint ezzel megelőlegezték a bizalmat, tekintve, hogy az elkövetkező évek prioritása az EU-s források lehívása lesz a Hargita megyei fejlesztésekre. – Továbbra is szolidáris Hargita Megye Tanácsa Borszék város ambiciózus elképzeléseivel, támogatjuk Székelyföld legnagyobb és wellness és kezelőbázisának befejezését. Ahogyan az elmúlt években, úgy folytatjuk összefogásban a munkát a teljes megyét érintő fejlesztésekkel. Fontos, hogy Csíkkozmáson a turizmus és vendéglátás szempontjából fontos beruházásoknak szavaztunk meg összegeket. Homoródfürdőn pedig szeretnénk visszaépíteni a megyei tanács épületeit autentikus formájukban, amelyeket a fiatalok számára bocsájtunk, a hasznos szabadidő eltöltésére. Örvendek, hogy ebben a testületben határozataink nagyrészét egyhangúlag fogadjuk el – tette hozzá a megyei tanács elnöke.

Szántó László, Csíkkozmás polgármestere szerint a község természeti értékeire hívták fel a testület tagjainak a figyelmét, azzal, hogy Sószékfürdőre hívták a döntéshozókat. Mint mondta, a Szent Anna-tó mellett Sószékfürdő és Nyírfürdő is természeti kincsek, amelyek turisztikai kihasználásához támogatásra van szükség.

Az ülés elején Bodó Dávid, volt csíkkozmási polgármestert kitüntette a helyi önkormányzat, Hargita Megye Tanácsa pedig Bethlen Gábor díjat adományozott, elismerve kiemelkedő közéleti munkásságát.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy