Raed Arafat: A védőmaszkok csökkenthetik a COVID- 19 terjedését. Lehet rögtönözni is

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Legutóbbi üzenetében Raed Arafat azt álltja, hogy a maszk viselése, legyen az improvizált is, jelentősen csökkentheti a COVID- 19 fertőzés terjedését a lakosság körében.

„Amikor a világjárvány kezdetén arról beszéltünk, hogy az utcán járó emberek viseljenek maszkot, az általános gondolat világszerte az volt, hogy ez értelmetlen és releváns magyarázat is volt rá, hogy miért ne váljon a maszk viselése állandó gyakorlattá, csak a tünetekkel rendelkező személyek esetében. Egyik oka a maszkok jelentős hiánya és elsősorban az egészségügyi személyzet ellátása.

Az utóbbi időben azonban, figyelembe véve a vírus terjedését, ideértve a fertőzött, de tünetmentes embereket is, több nemzetközi hatóság elkezdte ajánlani a maszk vagy az orr és a száj más formájának védelmét, bárhová is megyünk, nyilvános tereken, a tömegközlekedési eszközökön, vagy amikor másokkal találkozunk. A legfrissebb bizonyítékok azt mutatják, hogy ez a viselkedés csökkentheti a COVID 19-et okozó vírus terjedését a közösségben.

Ismeretes, hogy nem lehet maszkhoz hozzájutni, vagy ha igen, az túl drága lehet. Ezért megjelentek a házi készítésű maszkok, amit feltehetünk, ha utcára megyünk.

Beletelik egy időbe, amíg hozzászokunk ehhez a gyakorlathoz, de amint látom és a rendelkezésünkre álló információk alapján jó lenne alkalmazni a lehető leghamarabb, függetlenül attól, hogy kinevetnek, vagy milyen viccesen nézünk ki.

Nem szükséges orvosi maszk a saját vagy a mások védelméhez… lehet improvizálni!

Amennyiben otthon készítenek maszkot, ne felejtsék el naponta kimosni, amikor hazatérnek és kivasalni.

Ne feledjék, csak együtt tudjuk legyőzni a vírust!” mondta Raed Arafat.

Forrás: ZiarPiatraNeamt.RO

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy