Romsilva- Kezdetét veszi a Faültetés Hónapja

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A Faültetés Hónapja március 15-én, faültetési akcióval veszi kezdetét a Romsilva Országos Erdészeti Hivatal több igazgatósága szintjén.

Március 15- április 15 közötti időszakban erdősítési munkákat, népszerűsítési és oktatási tevékenységeket végeznek, és az állami erdőalapot kezelő intézmény facsemetéket biztosít az érdeklődőknek az erdősítéshez és logisztikai támogatást nyújt az önkéntes akciókhoz.

Ebben az évben a SARS CoV-2 vírus okozta járvány közepette az Országos Erdészeti Igazgatóság – Romsilva jelentősen csökkentette az önkéntesekkel történő erdősítés és az erdészeti oktatás akcióit, amelyek újra folytatódnak, ha az egészségügyi feltételek lehetővé teszik.

A Romsilva a tavaszi erdősítési kampány során mintegy 20 millió facsemetét ültet el, 6015 hektár erdőalapot természetes regenerálással és további 3 115 hektárt erdősítve, 1439 hektáron kiegészítési, további 132 hektáron helyreállítási munkákat végeznek.

A Romsilva Országos Erdészeti Igazgatóság 2021 folyamán, a tavaszi és őszi erdősítési kampányok során 12 670 hektárt fog megújítani, ebből 8037 hektárt természetes regenerációval és 4633 hektárt erdősítéssel.

Az állami köztulajdonú erdőalap megújításának munkálatai egy 199,2 millió lejes beruházás eredményeként valósulnak meg.

Az elmúlt öt évben a Romsilva Országos Erdészeti Igazgatóság 75 401 hektár állami erdőalapot újított fel, 48 163 hektárt természetes regenerációval és 27 238 hektárt erdősítési munkákkal, ebben az intervallumban 151,66 millió erdei facsemetét ültettek, összesen 665,6 millió lej értékben.

Az Országos Erdészeti Igazgatóság – Romsilva az állam tulajdonában lévő erdők 3,13 millió hektárját kezeli, az ország erdőinek mintegy 48% -át, és egyéb tulajdonosi formában mintegy egymillió hektár erdő számára nyújt erdészeti szolgáltatásokat.

Romsilva Országos Erdészeti Igazgatóság sajtóirodája

Forrás: ZiarPiatraNeamt.RO

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy