Időjárás: Változékony időjárás Hargita megyében

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Csütörtök estig érvényes sárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat Hargita megyére és az ország más részeire is, változékony idő miatt. Záporokra, elektromos kisülésekre, erős szélre és elszigetelten jégesőre figyelmeztetnek. Kellemetlen hőérzet és kánikula esedékes szombatig, június 24-vel bezárólag.

Június 22-én 11:00 óra és 22:00 óra között a hegyvidéken változékony lesz az időjárás. Záporok, elektromos kisülések, a szél időszakos felerősödése (55-65 km/órás széllökések), szűkebb területeken zivatar és jégeső várható. A csapadék mennyisége eléri a 20-25, helyenként a 30 litert négyzetméterenként.

Megjegyzés: Péntek estétől (június 23.) a nyugati régiók felől felerősödik a légköri instabilitás, amely az egész országot lefedi.

Csütörtökön (június 22-én) a nyugati és délnyugati tájakon, pénteken az összes síkvidéken, a dombvidék szűkebb területein, szombaton pedig főként délen és keleten lesz nagy a kellemetlen hőérzet, így a hőmérséklet- páratartalom index (ITU ) meghaladja a 80 egység kritikus küszöböt. A maximumhőmérséklet 31 és 36 fok között alakul, a síkvidékeken kánikula lesz.

A meteorológiai jelenségek alakulásától és intenzitásától függően az Országos Meteorológiai Szolgálat frissíti ezt az üzenetet.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy