ISU Hargita: kedd, szeptember 10, ugyanannyi beavatkozás

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Tegnap (2024.09.10) a Hargita megyei katonai tűzoltók 10, megyei szinten regisztrált vészhelyzet kezelésében avatkoztak be. Az irányított bevetések legnagyobb részét az elsősegélynyújtási intézkedésekre vonatkozó esetek teszik ki, amelyek eredményeként a SMURD legénysége 6 bajba jutott személynek nyújtott orvosi segítséget.

Az elmúlt 24 órában kollégáink beavatkoztak továbbá egy székelyudvarhelyi társasház elárasztott pincéjének vízmentesítéséhez, valamint egy maroshévízi lakás ajtajának felszabadításához.

Szintén tegnap, szeptember 10-én a gyergyószentmiklósi katonai tűzoltók, valamint a gyergyóújfalvi, vaslábi, gyergyócsomafalvi, gyergyóalfalvi és gyergyószárhegyi önkéntes tűzoltók beavatkoztak a Gyergyótekerőpatakon keletkezett száraz növényzet és lombkorona tűz oltásánál, amely egy körülbelül 8 hektáros területet érintett. Mintegy 40 katonai és polgári tűzoltó mintegy 7 órán keresztül dolgozott a tűz felkutatásán és eloltásán, amit a sűrű füst és a terület megközelíthetetlensége nehezített.

A csíkszeredai katonai és a csíkszentmihályi önkéntes tűzoltók is beavatkoztak egy ház tetején keletkezett tűz oltásánál Lóvészen. A tűz, amelyet valószínűleg egy éghető anyagok ellen hőszigeteléssel nem védett kémény okozott, a ház tetőszerkezetének mintegy 2 négyzetméteres területét égette le.

Az operatív személyzet továbbra is szolgálatban marad, hogy hatékonyan kezelje a vészhelyzeteket, és szakszerű elsősegélyt nyújtson a rászorulóknak.

A vészhelyzet előtt, alatt és után alkalmazandó magatartási intézkedésekről tájékozódjon a hivatalos információs forrásokból. Látogasson el a https://fiipregatit.ro országos vészhelyzeti készültségi platformra és a DSU mobilalkalmazásra, amely ingyenesen letölthető az AppStore-ból és a Google Play-ből. 

  • Információs és Közkapcsolati Osztály

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy