Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Incubator de afaceri în orașul Bălan, în urma unei finanţări din fonduri europene

Consiliul Județean Harghita, în parteneriat cu orașul Bălan,  prin Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, a aplicat cu succes pentru obținerea finanțării în cadrul P.O.R. 2014–2020, pentru facilitarea exploatării economice, prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri.

Firmele interesate pot depune ofertele pentru reabilitarea clădirii până la data de 17 februarie.

În Bălan, clădirea unei fostei grădinițe,  ar urma să fie reabilitată și va putea găzdui cca 15 noi afaceri.

Beneficiarii acestei investiții vor fi tinerii cu spirit antreprenorial, întreprinzătorii privați, populația din regiune, printre rezultatele așteptate numărându-se creșterea numărului de afaceri sau întreprinderi funcționale, valoarea adăugată adusă de inovații, scăderea nivelului șomajului, creșterea veniturilor.

O noutate este faptul că, pe lângă investiție, vor fi finanțate în proporție de 100% cursurile de formare pentru tinerii antreprenori care să-i sprijine în elaborarea planurilor de afaceri sau managementul companiei, printre altele.

Scopul incubatoarelor de afaceri este de a dezvolta sfera antreprenorială. Pe lângă crearea de noi întreprinderi și locuri de muncă, acest lucru va avea un impact pozitiv asupra economiei județului în ansamblul său.”,  a precizat Borboly Csaba.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.