Investițiile în sănătate continuă în județul Harghita

0

Articol disponibil în: Română

A fost semnat contractul de proiectare și execuție a obiectivului de investiții privind construirea unei clădiri noi pentru secția de Secția de Pneumologie și Boli Infecțioase

Investiția a fost parafată azi, 31 august, la București, prin semnarea unui contract între Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Naţională de Investiţii „C.N.I.” – S.A. și antreprenorul Asocierea Terra Gaz Construct & Tehnoplus Medical SRL, în prezența viceprim-ministrului Kelemen Hunor, a ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, și a președintelui Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba.

Secția de Pneumologie și Boli Infecțioase va beneficia de o clădire complet nouă structurată pe mai multe niveluri care să optimizeze activitatea și care să fie în beneficiul pacienților, noua locație fiind aleasă pe amplasamentul Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc.

Investiția face parte dintr-un proiect pe termen lung care presupune poziționarea tuturor secțiilor spitalului județean într-un singur loc pentru îmbunătățirea și dezvoltarea calității serviciilor medicale.

Secția de Pneumologie și Boli Infecțioase funcționează la momentul actual într-o clădire veche care face față cu greu necesităților și standardelor actuale, pe o suprafață redusă și care nu mai poate fi extinsă pe structura actuală.

Durata de execuție a obiectivului este de 36 de luni și obligația terminării lucrărilor branșamentelor la infrastructura tehnico-edilitară cade în sarcina Consiliului Județean Harghita.

  • informații și fotografii furnizate de Biroul de Presă al Consiliului Județean Harghita
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy