ISU Harghita participă la etapa zonală a Competiției Naționale de Descarcerare și de Acordare a Primului Ajutor Calificat

0

Articol disponibil în: Magyar Română

DSC09340Pompierii militari din cinci județe se vor întrece în cadrul Competiţiei de Descarcerare şi de Acordare a Primului Ajutor Calificat, ce va avea loc în perioada 13-14 iunie a.c., în zona Lunca Mare (vis-a-vis de Dedeman) în municipiul Miercurea-Ciuc

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita va organiza şi desfăşura, începând de mâine, 13 iunie, faza zonală a „Competiţiei de Descarcerare şi de Acordare a Primului Ajutor Calificat” – ediția 2017.

La acest concurs vor participa cinci echipaje de pompieri militari din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență ale județelor: Braşov, Sibiu, Mureş, Covasna şi, nu în ultimul rând, Harghita – judeţ organizator.

Pe parcursul celor două zile de concurs, salvatorii se vor întrece în cele două probe ale competiţiei: „Descarcerarea din vehicule” şi „Acordarea primului ajutor calificat”, în care le vor fi testate abilităţile şi experienţa profesională dobândită, sub arbitrajul evaluatorilor, miza fiind una mare – echipajele de pe primele locuri la ambele probe se califică la faza naţională a competiției, care va avea loc în luna iulie, în București.

Pe parcursul celor două probe, cele cinci echipaje vor lucra simultan. Vor fi apreciate de către evaluatori atât îndemânarea, cât și rapiditatea, dar și respectarea cu strictețe a tehnicilor și procedurilor specifice.

În ultima zi a competiției va avea loc o probă cu scenarii complexe între primele trei echipaje calificate după desfășurarea probelor din prima zi de concurs.

Potrivit regulamentului de desfășurare a concursului, echipajele sunt alcătuite din șapte pompieri paramedici, care încearcă să demonstreze cât de bine sunt antrenați pentru a salva vieți, fiindu-le testate toate cunoștințele și abilitățile în aplicarea tehnicilor de descarcerare și de acordare a primului ajutor.

Pompierii militari își vor demonstra cu această ocazie cunoștințele, abilitățile și priceperea în stăpânirea tehnicilor și procedurilor pentru descarcerare și acordarea primului ajutor pentru salvarea vieții.

Această competiţie este deschisă şi publicului larg, pe care îl invităm şi îl aşteptăm alături de noi la activităţile din cadrul evenimentului, care se vor desfăşura după următorul program:

DSC0933213.06.2017  09.30 – 10.00 – Festivitatea de deschidere a competiţiei;

10.00 – 13.00 – Desfășurarea probelor;

13.00 – 15.00 – Pauza de prânz;

15.00 – 18.00 – Desfășurarea probelor.

14.06.2017  10.00 – 13.00 – Desfășurarea probelor;

13.00 – 14.00 – Centralizarea rezultatelor și realizarea clasamentelor;

14.00 – 15.00  – Festivitatea de premiere şi de închidere a competiţiei.

Întrecerea pompierilor militari are scopul de a identifica şi de a face schimb de bune practici în domeniul strategiilor de reducere a numărului de victime în urma accidentelor rutiere şi a acordării primului ajutor calificat, dar şi de a îmbunătăţi pregătirea practică în domeniul descarcerării şi acordării primului ajutor calificat.

Vă adresăm invitaţia de a participa la desfăşurarea acestei competiţii şi de a urmări modul în care acţionează loturile în situaţii de urgenţă complexe, reprezentate de scenarii elaborate, similare cazurilor reale.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy