ISU Harghita: retrospectiva misiunilor din ultimele 2 zile

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În ultimele 48 de ore, pompierii militari harghiteni au acționat pentru localizarea și stingerea unui incendiu, iar 12 persoane care prezentau diferite afecțiuni (traumatisme, plăgi, contuzii, fracturi etc.) au primit asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD.

Astfel, pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție nr. 2 Toplița au acționat, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, sprijiniți de Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență Sărmaș și Subcetate, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit, din localitatea Hodoșa. Ajunși la fața locului, aceștia au constatat faptul că ardeau generalizat trei încăperi ale locuinței, cu degajări de fum, existând pericol de propagare la întreg imobilul. Din fericire, proprietarii locuinței s-au autoevacuat și nu au avut nevoie de îngrijiri medicale, însă locuința acestora a fost afectată de incendiu. Au ars interiorul casei, pe o suprafață de circa 80 mp, mobilierul, aparatură electrocasnică, documente, articole textile, unelte și s-au degradat pereții, pardoseala, tavanul și un aragaz.

Pentru înlăturarea pericolului de incendiu care poate apărea pe timpul exploatării coşurilor de fum, trebuie adoptate măsuri care să asigure:

verificarea coşurilor de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală etc.);

tencuirea şi văruirea părţii din pod a coşului de fum, în scopul detectării imediate a fisurilor (căldura sau scânteile care ies prin fisurile unui coş de fum deteriorat constituie surse de aprindere, dacă în zona lor există elemente de construcţie sau structuri din lemn: grinzi, bârne, suport acoperiş etc.);

curățarea periodică a coșurilor de fum pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare.

Tot în această perioadă, au fost transmise mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT privind prezența animalelor periculoase (urși) în localitățile: Zetea (2), Cristuru Secuiesc (2), Daia (2), Ciucsângeorgiu (2).

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

  • COMPARTIMENTUL INFORMARE ȘI RELAŢII PUBLICE
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy