Jandarmii harghiteni au aplicat in luna februarie amenzi în valoare de 76.000 lei la regimul silvic

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Pe parcursul lunii februarie, jandarmii harghiteni au desfăşurat mai multe acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice, constatând nerespectări ale legii pentru care au aplicat amenzi în valoare de 76.000 lei.

În total au fost aplicate 20 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 18 amenzi în valoare de 76.000 si 2 avertismente, conform legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice. Faptele constate au fost în general „tăierea, ruperea sau scoaterea din rădăcini a arborilor, fără drept, precum și distrugerea ori vătămarea de arbori”, „furtul ori însușirea arborilor tăiați cu drept, ori fără drept” și „transportul (…) fără avize de însoțire a materialelor lemnoase sau cu avize de însoțire din care nu rezultă proveniența legală(…).

De asemenea, jandarmii harghiteni au întocmit actele de sesizare a infracțiunii de tăiere ilegală de arbori, faptă prevăzută de Legea 46/2008- Codul silvic.

Odată cu constatarea faptelor a fost confiscată și o cantitate de peste 15 metri cubi de lemne. Pe timpul constatării faptelor jandarmii au solicitat și primit sprijinul reprezentanților ocoalelor silvice competente teritorial.

Jandarmii vor continua acţiunile de prevenire şi combatere a delictelor silvice, în scopul protejării fondului silvic.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy